GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gvardiol: Želio sam prihvatiti ponudu i otići iz Leipziga

Gvardiol: Želio sam prihvatiti ponudu i otići iz Leipziga
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2023 / 12:46
Autor: SEEbiz
LEIPZIG - Nazvao me agent i rekao mi da je Chelsea izuzetno zainteresiran za mene. Naravno da sam ozbiljno razmišljao o ponudi tako velikog kluba. Ali u Leipzigu su rekli da me ne žele prodati.

Ispričao je to Joško Gvardiol u velikom intervjuu za Times, koji prenose i ostali otočki mediji. Sudeći prema riječima hrvatskog reprezentativca i jednog od najboljih igrača Svjetskog prvenstva u Kataru, zovu europskih velikana sve je teže odoljeti. Ako su njegovi dosadašnji "hintovi" i bili donekle zamaskirani, 21-godišnji Gvardiol je sada jasno poručio da je spreman za transfer koji bi mogao srušiti rekorde.

- U Leipzigu su me poprilično zbunili inzistiranjem da nisam na prodaju. Mjesec dana prije početka ljetnog prijelaznog roka, bio sam u uredu kod sportskog direktora koji mi je rekao: ‘Joško, nećemo te prodati, trebamo te i vjerujemo u tebe‘. Reagirao sam u stilu: ‘OK, to je u redu‘. Mogu ostati, sviđa mi se ovdje i sve što moram je raditi na sebi, da igram i osvojim nešto.

Gvardiol kaže da se situacija promijenila u zadnja dva dana prijelaznog roka, u trenutku kad se pojavila ponuda Chelseaja. Da se pitalo samo njega, danas bi igrao u Premier ligi, no uprava Leipziga je odlučno spustila rampu. Stoper kojeg Transfermarkt procjenjuje na 75 milijuna eura o tome je ponudio dvosmisleno razmišljanje.

- Mučio sam se s takvom odlukom, ali nismo uspjeli postići dogovor. Što je tu je. I dalje sam ovdje i nemam problema s tim jer je moja prvotna ideja i bila da ostanem. Jedna sezona nije bila dovoljna, ovo je druga, čak i još jedna bi bila sjajna, ali vidjet ćemo.

Kao dodatan motiv za odlazak u Chelsea naveo je odluku svojeg suigrača Christophera Nkunkua, koji će put Londona otići na kraju sezone.

- Nikad nisam vidio igrača poput Christopha, nevjerojatan je. I kad god s nekime pričam o njemu, uvijek kažem: ‘Kamo god on ode, želim ići s njime‘.

Otkrio je i kako je 2020., na odlasku iz Dinama, birao između dvije opcije.

- Imao sam ponude Leedsa i Leipziga. Trener Leedsa bio je Marcelo Bielsa. Ne znam koliko vam je poznato, ali moj cilj u karijeri je igranje u Premier ligi. Nisam razgovarao s Bielsom, no on je poslao nekoliko svojih ljudi koji su došli u Zagreb. Upoznao sam ih i pokazali su mi svoj plan, kako me vide u svojim nogometnim planovima. Kada su mi to prezentirali, sve je izgledalo dobro, u tom trenutku sam se možda i vidio tamo.

Bio je, međutim, svjestan da mu do Premier lige nedostaje "još nekoliko koraka".

- Leipzig je, na kraju krajeva, jako dobar klub i u njemu se dobro osjećam. Važno je što igram gotovo svaku utakmicu. Jako sam zahvalan Daniju Olmu koji je došao ovdje prije mene. Pričao sam s njime puno puta prije nego sam odlučio potpisati za Leipzig.

Baš kad je stigao u Leipzig, Olmo je sa Španjolskom bio na Olimpijskim igrama.

- Nakon dva tjedna, nazvao sam ga i rekao mu da se želim vratiti u Hrvatsku - otkrio je Gvardiol uz smijeh, pa dodao:

- Znam da je razlika između HNL-a i Bundeslige golema. Ali o moj Bože! Došao sam ovdje, odjednom puno trčanja, duge lopte, gegenpressing. Bilo mi je to previše. Ali nakon tri tjedna je postalo normalno.

Tagovi: Joško Gvardiol, RB Leipzig, Chelsea, Dinamo, Dani Olmo
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE