GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hajduk pobjedom proslavio 111. rođendan

Hajduk pobjedom proslavio 111. rođendan
HNL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2022 / 17:23
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Nogometaši Hajduka proslavili su 111. rođendan kluba pobjedom 3-1 protiv Slaven Belupa u susretu 23. kola Prve HNL igranom pred 10.000 gledatelja na stadionu Poljud.

U slavljeničkom raspoloženju pred 10.000 gledatelja, koliko je zbog epidemioloških pravila bilo dozvoljeno na Poljudu, Hajduk je pobjedom proslavio svoj rođendan.

Treća je to uzastopna pobjeda Hajduka u nastavku sezone, a s nova tri boda splitski sastav je barem privremeno skočio na drugo mjesto ljestivce sa 44 boda, pet manje od vodećeg Dinama. No, oba sastava imaju i utakmicu manje, međusobni ogled.

"Bijeli" su u drugi dio sezone krenuli s dvije gostujuće pobjede. Najprije je momčad Valdasa Dambrauskasa svladala Šibenik na Šubićevcu rezultatom 3-1, a zatim je prošlog vikenda slavila i protiv Gorice s uvjerljivih 4-0. Međutim, glavna vijest na Poljudu ovih dana je povratak Nikole Kalinića, koji se nakon 12.5 godina vratio u klub. I protiv Slavena odmah zaigrao od prve minute zajedno s Markom Livajom.

Upravo su Livaja i Kalinić u 13. minuti sjajnom akcijom izigrali suparničku obranu, nakon čega je Kalinić odličnom loptom pronašao Emira Sahitija koji je izbio sam ispred suparničkog vratara i lagano poentirao za 1-0 i veliko slavlje navijača Hajduka.

U 23. minuti pucao je Kalinić s ruba kaznenog prostora, ali je odlično reagirao Ivan Sušak. Tri minute kasnije Hajduk je zabio i drugi gol. Nakon ubačaja iz kornera, lopta se odbila do Lukasa Grgića koji je pogodio za 2-0. Situacija se provjeravala, no sve je bilo čisto i sudac Ante Čuljak je pokazao na centar.

U prvom poluvremenu gosti nisu niti jednom ozbiljnije ugrozili suparnička vrata, no u nastavku susreta Slaven Belupo je iz prve prave akcije smanjio na 1-2. Marin Laušić, koji je ušao na poluvremenu, je u 53. minuti odlično proigrao Zapatu, Elez je "ispao", a Zapata lijepim udarcem s desne strane pogodio suprotan kut Subašićeva gola.

No samo devet minuta kasnije gosti su ostali s igračem manje. Antonio Bosec je zbog prekršaja nad Sahitijem dobio drugi žuti i Slaven je ostao s desetoricom u polju. Utakmica je prelomljena u 72. minuti. Golman Šušak je oborio Davida Čolinu, sudac je pokazao na bijelu točku, a Livaja svojim 18. golom ove sezone doveo Hajduk u prednost 3-1.

U posljednjem susretu ovoga kola sastaju se Osijek i Rijeka.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 49 bodova, Hajduk je drugi sa 44, dok Osijek i Rijeka imaju po 43 boda.

Za začelju je Hrvatski dragovoljac sa 10 bodova.

Tagovi: Hajduk, Nikola Kalinić, Marko Livaja
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE