GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hajduk u polufinalu juniorske Lige prvaka

Hajduk u polufinalu juniorske Lige prvaka
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2023 / 23:14
Autor: SEEbiz / index.hr
DORTMUND - Nogometaši Hajduka plasirali su se u polufinale Lige prvaka mladih! U četvrtfinalnom ogledu na Westfalenu su svladali Borussiju Dortmund boljim izvođenjem jedanaesteraca. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a u ludom raspucavanju momčad Marijana Budimira pobijedila je 9:8.

Hajduk je trijumfom ispisao povijest te postao prvi hrvatski klub koji je dosegao polufinale ovog natjecanja. Ondje će mu 21. travnja protivnik biti Milan. Cijeli Final Four igra se u švicarskom Nyonu, a u drugom polufinalu sastaju se Sporting i AZ. Finale je na rasporedu 24. travnja.

Gotovo cijela utakmica izgledala je tako da je Dortmund imao nadmoć u posjedu lopte, dok je Hajduk imao konkretnije prilike. Prvu ozbiljnu prijetnju Splićani su stvorili u 21. minuti, kada je udarac Roka Brajkovića lijevom nogom otišao malo pred vratnice.

Još veću šansu Hajduk je propustio u 64. minuti. Borussijin vratar Ostrzinski u zadnji je tren pokupio loptu ispred Noe Skoke na rubu šesnaesterca. Ona se zatim odbila do Jere Vrcića, gol je branio samo jedan branič Dortmunda, ali krilni napadač Hajduka se spetljao i Bamba mu je s leđa oduzeo posjed.

Konkretnija igra Hajduka napokon je rezultirala pogotkom u 72. minuti. Brajković je precizno ubacio s desne strane, a Mate Antunović je krasnim trzajem glavom neobranjivo smjestio loptu u mrežu domaće momčadi.

Ipak, Borussia je odgovorila nakon svega četiri minute. Julian Rijkhoff precizno je izveo jedanaesterac koji je skrivio Tomislav Arković prekršajem na Michelu Ludwigu. Nogometaše Hajduka taj gol nije pokolebao te je malo nedostajalo da pobijede i prije jedanaesteraca. Brunner je zamalo zatresao vlastitu mrežu nakon ubačaja Hrgovića, greda je spasila Dortmund.

Drama jedanaesteraca nije se pokazala kao problem za ove mladiće. Tijekom osam serija nepogrešivi su bili i jedni i drugi, ali u devetoj je Hajdukov vratar Borna Buljan obranio udarac Filippa Manea, dok je Ante Kavelj pogodio za veliko slavlje i prolazak u polufinale.

Tagovi: hAJDUK, bORUSSIA DORTMUND, MATE ANTUNOVIĆ
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE