GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hajduku pobjeda na Rujevici u sjajnoj utakmici

Hajduku pobjeda na Rujevici u sjajnoj utakmici
JADRANSKI DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2021 / 19:49
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Nogometaši Hajduka došli su na dramatičan način do pobjede u 100. jadranskom derbiju od hrvatske samostalnosti, svladavši u odličnoj utakmici na Rujevici domaću Rijeku sa 3-2 (1-0).

Marko Livaja je doveo Hajduk u vodstvo u 45. minuti. Rijeka je u drugom poluvremenu došla do preokreta pogocima Josipa Drmića u 54. minuti i Roberta Murića s bijele točke u 79. minuti. U 83. minuti dosuđen je i kazneni udarac za Hajduk, a Marko Livaja je svojim drugim pogotkom izjednačio na 2-2. U završnim sekundama utakmice, sedmoj minuti sučevog dodatka, Jan Mlakar je glavom poslao loptu u mrežu za veliko slavlje Hajduka.

Rijeka je bolje započela utakmicu na Rujevici i bila premoćna u prvih 25 minuta. Iz tog razdoblja najbolju je priliku za pogodak imao Lindon Selahi u 15. minuti, kad je na ubačaj Ivana Tomečaka tukao glavom pod gredu, ali je Lovre Kalinić sjajnom paradom spasio siguran pogodak.

Nakon što su obečavajući udarci Drmića i Pavičića završili u splitskom bloku, riječka premoć je počela jenjavati, a završnica prvog poluvremena pripala je gostima. U glavnoj ulozi našao se najopasniji Hajdukov igrač, hrvatski reprezentativni napadač Marko Livaja.

Prvo je u 43. minuti pobjegao riječkoj obrani, sjajno primio loptu i prebacio vratara Martina Zlomislića, ali je pogodak poništen zbog minimalnog zaleđa u kojem se Livaja našao. No, dvije minute poslije dvojbe oko regularnosti pogotka nije bilo.

Po lijevoj strani je ostavljeno previše prostora Krovinoviću i Melnjaku, koji se sjurio prema kaznenom prostoru i poslao loptu za Livaju na vrhu peterca. U jednom potezu Hajdukov najbolji strijelac stvorio je dovoljno prostora da u padu lijevom nogom pošalje loptu iznad Zlomislićeve glave i zatrese mrežu za vodstvo Splićana.

U drugom poluvremenu domaća momčad je od prve minuta krenula po izjednačenje, pri čemu je vrlo aktivan bio slovenski napadač Haris Vučkić. Njegov ubačaj u 54. minuti bio je precizan, pronašao je glavu Josipa Drmića, a najbolji strijelac Prve HNL u ovoj sezoni je svojim 12. pogotkom izjednačio rezultat.

U istoj minuti potez s klupe povukao je domaći trener Goran Tomić koji je u igru ubacio Roberta Murića. Svojim lucidnim rješenjima Murić je gurao Rijeku prema novom pogotku, da bi u 79. minuti sam došao u priliku postići ga nakon što su Riječani dobili kazneni udarac.

Zaradio ga je Domagoj Pavićić, kojeg je u kaznenom prostoru neoprezni Nikola Katić pogodio visoko podignutom kopačkom. Robert Murić je poslao Kalinića u jednu, a loptu u drugu stranu za preokret Riječana.

No, domaća momčad je u vodstvu bila samo četiri minute. Tihomir Pejin je ponovno pregledom snimke ustanovio prekršaj za kazneni udarac, a dosudio ga je zbog igranja rukom Princea Ampema u kaznenom prostoru Rijeke.

Odgovornost je preuzeo Marko Livaja u 83. minuti donio izjednačenje gostima.

No, nijedna momčad nije bila zadovoljna samo bodom. Iako je bilo dobrih prilika i na jednoj i na drugoj strani, kad je utakmica ušla u posljednju, sedmu minutu sučevog dodatka, činilo se da će i drugi derbi 16. kola završiti podjelom bodova.

No, Hajduku je ostao još jedan udarac iz kuta. Izveo ga je Gergo Lovrencsics, Marin Ljubičić je s druge vratnice glavom vratio loptu u sredinu peterca, gdje je Jan Mlakar glavom proslijedio loptu u nebranjenu mrežu za konačnih 3-2 i treću uzastopnu pobjedu Hajduka na Rujevici.

Utakmicu je sudio Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

Strijelci: 0-1 Marko Livaja (45), 1-1 Josip Drmić (54), 2-1 Robert Murić (79-11m), 2-2 Marko Livaja (83-11m), 2-3 Jan Mlakar (90+8)

Foto: HNK Hajduk

Tagovi: Hajduk, Marko Livaja, NK Rijeka, Josip Drmić
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE