GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Halilhodžić ostaje izbornik Maroka

Halilhodžić ostaje izbornik Maroka
RASPLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2022 / 22:06
Autor: SEEbiz

CASABLANCA - Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić (69) ostat će izbornik marokanske reprezentacije i predvodit će Lavove s Atlasa na predstojećem svjetskom prvenstvu u Kataru, prenijeli su tamošnji mediji.

Legendarni bosanskohercegovački trener, koji je jednu sezonu sjedio i na klupi zagrebačkog Dinama, uspio je izboriti četvrti uzastopni plasman na Svjetsko prvenstvo i to s četiri različite reprezentacije.

Dosad je to uspio s Obalom Bjelokosti, Alžirom i Japanom, a popularni Vaha sada je na završni turnir najboljih reprezentacija svijeta odveo i Maroko.

No Halilhodžić je posljednjih mjeseci bio često kritiziran, a spominjala se i njegova smjena. Jer Maroko početkom godine na Afričkom kupu nacija nije ostvario zapažen rezultat, pa se izborniku prigovaralo zbog izostavljanja najvećih zvijezda Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija.

Prije nekoliko dana postugnut je dogovor da Halilhodžić ipak ostane, a ovog petka i legendarni Vaha napravio je stanoviti pomak u svojim odlukama. Jer donedavno je bio čvrst i odlučan da neće pristati na ultimatume, no sada se sastao s razvikanim zvijezdama i dogovorio 'primirje'.

Vaha je boravio u Amsterdamu gdje je razgovarao s desnim bekom Ajaxa i budućim igračem Bayerna Noussairom Mazraouijem nakon čega je dvojac objavio zajedničku fotografiju uz marokansku zastavu, a što znači samo jedno - da idu zajedno u Katar.

Istovremeno, najavljeno je da će Halihodžić sljedećih dana razgovarati sa Hakimom Ziyechom i Amineom Haritom, te se očekuje i njihov povratak u reprezentaciju.

Podsjetimo, Maroko je u skupini s Hrvatskom, Kanadom i Belgijom, a upravo protiv Dalićeve vrste igrat će 23. studenog i prvu utakmicu na ovogodišnjem SP-u.

Tagovi: Vahid Halilhodžić, Maroko
PROČITAJ I OVO
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE