GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hana Arapović europska prvakinja u stolnom tenisu

Hana Arapović europska prvakinja u stolnom tenisu
MČAĐI SENIORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2023 / 20:07
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Hrvatska stolnotenisačica Hana Arapović je europska prvakinja u konkurenciji mlađih seniorki.

Hrvatska stolnotenisačica, koja će u kolovozu napuniti 19 godina, je u Sarajevu pomela europske suparnice te osvojila zlato na EP-u do 23 godine. U polufinalu je s 4-0 (8, 7, 3, 9) nadigrala Njemicu Miu Griesel, a potom je u finalu s 4-1 (9, 3, 8, -5, 9) pobijedila Njemicu Sophiju Klee.

"Pokušala sam biti što sam smirenija tijekom finala. Igrala sam do zadnjeg poena kao da je riječ o početku meča. Uspjela sam tijekom cijelog susreta imati punu kontrolu. Na tri prethodna EP-a do 15 i do 19 godina izgubila sam u četvrtfinalu. Ovo mi je prva medalja i jako sam ponosna", istaknula je Hana Arapović.

U karijeri je Hana već osvajala brojne medalje na europskoj sceni. Osvojila je lani europski Top 10, bila je europska juniorska prvakinja u parovima, osvajale bronce u mješovitim parovima, ali u pojedinačnoj konkurenciji je uvijek nedostajalo malo sreće. Sada se i to promijenilo, nakon tri četvrtfinala Arapović je u Sarajevu otišla do kraja. Velik uspjeh za obitelj Arapović, Hanu, ali i oca Darka Arapovića, koji je ujedno i izbornik mladih.

Inače, posljednji put Hrvatska je osvojila zlato na mlađeseniorskom Europskom prvenstvu 2017. u Sočiju, tada je europski prvak postao Tomislav Pucar.

Tagovi: Hana Arapović, stolni tenis
PROČITAJ I OVO
Italija i Njemačka zaradile dodatno mjesto u Ligi prvaka
USPJESI
Italija i Njemačka zaradile dodatno mjesto u Ligi prvaka
ZAGREB - Italija i Njemačka zaradile su dodatno mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone nakon što su njihovi klubovi ove sezone ostvarili dobre rezultate u europskim natjecanjima, objavila je u petak krovna europska nogometna organizacija UEFA.
Zekić: Idemo na noge budućem prvaku
USUSRET DERBIJU
Zekić: Idemo na noge budućem prvaku
OSIJEK - Osijek u 34. kolu SuperSport HNL-a gostuje na Maksimiru kod Dinama. Trener Osijeka Zoran Zekić derbi dočekuje u dobrom raspoloženju.
Dinamo dovodi Čavlinu, vraća se Bočkaj
TRANSFERI
Dinamo dovodi Čavlinu, vraća se Bočkaj
ZAGREB - Dinamo u subotu u 19:30 na gotovo rasprodanom Maksimiru u 34. kolu SuperSport HNL-a dočekuje Osijek. Momčad Sergeja Jakirovića pobjedom može osvojiti titulu prvaka ako Rijeka ranije (17:00) ne pobijedi u Varaždinu.
Charles Lee novi trener Charlotte Hornetsa
NBA
Charles Lee novi trener Charlotte Hornetsa
NEW YORK - Košarkaše Charlotte Hornetsa od sada će voditi trener Charles Lee koji je zamijenio Stevea Clifforda.
Dončić dominirao i donio Dallasu poravnanje u seriji protiv Oklahome
DOMINACIJA
Dončić dominirao i donio Dallasu poravnanje u seriji protiv Oklahome
DALLAS - Luka Dončić je brzo zaboravio na užasnu partiju prije dva dana, te je sinoć zablistao i donio Dallasu poravnanje u seriji protiv Oklahoma Cityja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE