GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HOO: Nastavljena suradnja Hrvatske i Kine

HOO: Nastavljena suradnja Hrvatske i Kine
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2020 / 19:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U utorak je u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održana video konferencija kojom je potvrđen nastavak suradnje Hrvatske i Kine, odnosno Hrvatskog stolnoteniskog saveza (HSTS) i veleposlanstva NR Kine u Hrvatskoj.

Suradnja je uspostavljena 2018., a osim sponzorskog dijela tada je dogovorena i razmjena trenerskih kadrova, što je bilo jako važno za hrvatski stolni tenis jer je za partnera dobila najmoćniju stolnotenisku silu svijeta. Vrlo brzo u Hrvatsku su stigla tri kineska trenera sa Shanghai University of Sport - China table tennis collegea, koji su nekoliko mjeseci obilazili naše klubove.

"Nadam se da je naše kineske prijatelje, koji su nepobjedivi u ovom sportu, možda nagnalo i to što su tu njihovu nepobjedivost svojedobno prekinuli jedino hrvatski, nažalost pokojni, asovi, Dragutin Šurbek i Antun Stipančić. Izrazito smo zahvalni za veliku pomoć kineske države i kineskog veleposlanstva u Hrvatskoj, ovo je nastavak jedne prekrasne suradnje", uz riječi zahvale pripomenuo je Zlatko Pospiš, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Kineska veleposlanica u Hrvatskoj Xu Erwen prisjetila se u prigodnom govoru putem video-veze velikih sportskih uspjeha Hrvatske u posljednje vrijeme, pridodavši kako Hrvatska i Kina u sportu surađuju ne samo u stolnom tenisu, već jednako tako i u vaterpolu, rukometu, gimnastici...

"Ono što nas je uvijek kod vas dojmilo, ali i što me mnogi moji sunarodnjaci pitaju, da im nije jasno kako jedna država od samo četiri milijuna ljudi može imati tako izvrsne svjetske rezultate u praktički svim sportovima", kazala je kineska veleposlanica.

Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a naglasio je i rukometnu suradnju.

"Prošle je sezone u regionalnoj SEHA ligi, prvi puta sudjelovala i jedna kineska momčad. Trenirali su i bili smješteni u Hrvatskoj, ovdje su igrali utakmice, a i vodio ih je hrvatski stručni stožer. To je jedinstveni primjer u svijetu da neka kineska ekipa igrala službeno natjecanje u Europi, a poveznica je bila upravo Hrvatska. Nadalje, postoji i odlična suradnja Kineziološkog fakulteta u Zagrebu s Pekinškim sportskim sveučilištem.

Međutim, suradnja Hrvatske i Kine se ne razvija ne samo na sportskom polju već i u svim drugim aspektima, a onaj u posljednje vrijeme medijski najeksponiraniji i najvredniji je izgradnja Pelješkog mosta - kazao je Mateša te zaključio.

"Ovo je dokaz izvrsne suradnje Kine i Hrvatske na području sporta, koja traje 15-tak godina. Za naš stolni tenis je to značajno jer ako od nekog možemo dobiti transfer znanja u ovom sportu onda su to baš Kinezi".

Istom prigodom nazočnima se obratila i Martina Jeričević, načelnica Sektora za potporu sustavu sporta u Ministarstvu turizma i sporta
Republike Hrvatske.

"Nadamo se da će ova suradnja donijeti još odličnih rezultata i još bolju razmjenu iskustava između Kine i Hrvatske", kazala je Jeričević.
Na konferenciji je još sudjelovala i Tian Yuan, članica stručnog stožera hrvatske ženske reprezentacije, koja je odigrala ključnu ulogu u ovom sporazumu.

Tagovi: Hrvatski olimpijski odbor, Tian Yuan, Martina Jeričević, Dragutin Šurbek, Zlatko Pospiš, Hrvatski stolnoteniski savez, Zlatko Mateša, Xu Erwen,
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE