GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrgović nokautirao Radonjića i stigao do trinaeste profesionalne pobjede

Hrgović nokautirao Radonjića i stigao do trinaeste profesionalne pobjede
BOKS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2021 / 07:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski boksač Filip Hrgović je u petak u Klagenfurtu meču pobijedio Crnogorca Marka Radonjića nakon prekida sudačkom odlukom u četvrtoj rundi.

Nakon prve runde u kojoj su se obojica 'ispitivali', u drugoj rundi Hrgović počinje kontrolirati meč i Radonjića je čak četiri puta rušio na tlo, ali se crnogorski boksač uspio svaki put dići nakon sučevog brojanja.

Radonjić je "preživio" i treću rundu iako je primio seriju udaraca hrvatskog boksača nakon koje je pao još jednom, ali se opet digao poslije sučevog brojanja. No prije početka četvrte runde sudac je procijenio da Radonjić nije u stanju nastaviti meč i proglasio pobjedu Hrgovića.

Hrvatskom boksaču je ovo bila prva borba nakon studenog prošle godine i prva ove godine te 13. pobjeda u profesionalnoj karijeri.

Radonjić je upisao prvi poraz u 23 profesionalna meča koja je odradio, svaki put prekidom.

Hrgović sada nastavlja svoj put prema borbi za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po IBF verziji. Uoči ove borbe bio je na trećemu mjestu IBF-ove ljestvice izazivača, a da bi dobio status izazivača za titulu svjetskog prvaka mora proći još nekoliko borbi.

Jedan od uvodnih borbi prije ovog meča bio je povratnički meč hrvatskog boksača 52-godišnjeg Željka Mavrovića (27-1), koji se u petak nakon 23 godine pauze vratio u ring protiv Gruzijca Ramazija Gogichashvilija (14-35-2) .

Iako je Mavrović kontrolirao cijeli meč protiv 26 godina mlađeg Gruzijca pobjednik nije proglašen jer se radilo o egzibicijskom meču i hrvatski boksač nije dobio licencu od Hrvatskog boksačkog saveza. Meč je bio podijeljen na šest rundi od po tri minute.

Zadnji meč prije ovoga Mavrović je imao u rujnu 1998. Mavrović se posljednji put borio 1998. u meču za svjetsku titulu protiv Lennoxa Lewisa. Izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca i upisao jedini poraz u karijeri nakon 27 uzastopnih pobjeda.

Foto: Guliver Image

Tagovi: Filip Hrgović, Marko Radonjić
PROČITAJ I OVO
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
STAVOVI
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
BERLIN - Trener Union Berlina Nenad Bjelica uoči okršaja s Bayernom u 30. kolu Bundeslige, govorio je između ostalog i o incidentu s Leroyem Saneom.
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE