GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrgović: U veljači ili ožujku trebao bih se boriti protiv nekoga iz svjetskog vrha

Hrgović: U veljači ili ožujku trebao bih se boriti protiv nekoga iz svjetskog vrha
BOKS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2020 / 14:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Najbolji hrvatski boksač u teškoj kategoriji Filip Hrgović, koji je proteklog vikenda u Miamiju trijumfom protiv 39-godišnjeg Amerikanca Rydella Bookera stigao do svoje 12. profesionalne pobjede, u ponedjeljak je po povratku Zagreb najavio da postoji mogućnost da se još jednom bori ove godine, ali da pravi iskorak na IBF ljestvici izazivača očekuje sljedeće godine, kada bi se u veljači ili ožujku trebao boriti protiv nekoga iz svjetskog vrha.

"Plan je da do kraja godine imam još jednu borbu, a to bi trebalo biti 19. prosinca u Zagrebu. Još ništa nije sigurno, a odluka bi trebala biti donijeta u sljedećih sedam do deset dana. To će vjerojatno biti priredba bez publike, pa bi se mogla održati u nekom manjem prostoru gdje je potreban samo ring i kamere", izjavio je Hrgović na konferenciji za novinare.

Hrgović je odmah nakon pobjede protiv Bookera prozvao borce protiv kojih se želi boriti da potpišu ugovor, pa je tada u Miamiju spomenuo Britance Joea Joycea, Derecka Chisoru i Dilliana Whyteaa, Amerikanca Michaela Huntera te Rusa Aleksandera Povetkina.

"Te koje sam prozvao, protiv njih bih se trebao boriti u veljači ili ožujku. No, treba napraviti dogovor s njima. Svejedno je tko bi to bio, ali je bitno da to bude protivnik iz svjetskog vrha i da to odjekne u cijelom svijetu. Ako ta borba prođe dobro trebao bih biti među prvih pet na IBF-voj ljestvici izazivača. Također, onda bi sljedeće godine mogao imati tri ili četiri borbe", rekao je Hrgović i dodao:

"Naš je cilj borba za titulu po IBF-u. Moguće je da se za titulu borim već sljedeće godine, ili 2022. No, možda to ne bude nikada. Morat ćemo pričekati da vidimo kako će se stvari razvijati", rekao je Hrgović.

Osvrnuo se i na meč od prije dva dana u Miamiju u kojem je prekidom u petoj rundi pobijedio je Amerikanca Rydella Bookera. Naime, sudac u ringu prekinuo je meč nakon 40 sekundi pete runde nakon što je vidljivo izmorenom 39-godišnjem Amerikancu počeo popuštati obrambeni gard pred Hrgovićevim teškim udarcima.

"Sudac je dobro odlučio što je prekinuo borbu. Booker nije imao kontrolu i bodovno je puno zaostajao. Možda bi izdržao još koju rundu, ali to ne bi imalo smisla, samo bi dobio još više batina. Mislim da sam tu borbu jako dobro odradio i prvi sam koji ga je uspio 'završiti'. Bugar Kubrat Pulev, koji se je dva puta borio za naslov svjetskog prvaka, dobio ga je sudačkom odlukom nakon deset rundi", dodao je Hrgović.

Novinare je zanimalo i što misli o izjavama Alena Babića, 29-godišnjeg hrvatskog boksača u teškoj kategoriji, koji je rekao da bi se želio boriti sa Hrgovićem, ali da ga se on boji. Babić je profesionalnu karijeru počeo u srpnju prošle godine i u dosadašnjih pet borbi protiv slabo poznatih protivnika ostvario je isto toliko pobjeda prekidom ili nokautom.

"On svojim ponašanjem i načinom boksa dovoljno govori o sebi. Boksački je jako limitiran i nema predispozicije da bude u svjetskom vrhu. Ima taj 'trashtalk', moje ime mu je često u ustima i skužio je da to prolazi po raznim portalima", izjavio je Hrgović.

Tagovi: Filip Hrgović, Rydell Booker, Alen Babić, Joe Joyce, Dereck Chisora
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE