GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrgoviću se nudi najveći meč u karijeri

Hrgoviću se nudi najveći meč u karijeri
BOKS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 16:43
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Američki teškaš Michael Hunter (19-1-1) objavio je na svom Twitteru kako mu je Međunarodna boksačka federacija (IBF) naložila da se za poziciju prvog izazivača ogleda s hrvatskim boksačkim profesionalcem Filipom Hrgovićem (12-0).

Hunter je trenutačno četvrti na ljestvici izazivača i trebao se boriti s drugoplasiranim sunarodnjakom Charlesom Martinom, ali je ovaj u međuvremenu odustao. Povukao se zbog ozljede, a Hrgović i Hunter do 26. veljače moraju odgovoriti IBF-u hoće li prihvatiti meč.

Budući da treći izazivač, Ukrajinac Oleksandar Usik, nije zainteresiran za IBF-ovu titulu i navodno želi boksati za svjetski naslov prema verziji Svjetske boksačke organizacija (WBO), sljedeći na redu je upravo Hrgović. IBF-ovu titulu, podsjetimo, drži Britanac Anthony Joshua.

Hrgovićev britanski promotor Eddie Hearn rekao je nedavno kako je već ponudio ovaj meč Hunteru, ali nije dobio odgovor. Međutim, jedno je boksati protiv Hrgovića u običnom meču, a drugo za poziciju prvog izazivača na IBF-ovoj ljestvici, piše boxingnews24.com.

Naime, pobjednik dvoboja Hrgović - Hunter u konačnici će dobiti priliku boksati protiv pobjednika dvaju mečeva između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja.

Hunter je već ranije govorio da Hrgovićevi promotori imaju njegov broj te da su slobodni javiti mu se.

"Hrgović i ja smo se prošle godine dva puta borili na istom programu. Ja sam se svaki put borio protiv težih protivnika i nakon meča bih ih pitao: Zašto mi ne želite dati da se borim protiv Filipa Hrgovića? Oni su mi odgovarali kako je još uvijek zelen te da ga tek pripremaju za taj kalibar borbi. Ako je on spreman, i ja sam. Apsolutno sam spreman boriti se protiv Hrgovića, zapravo sam to zatražio već par puta", rekao je prošle godine Hunter koji je sada prvi objavio poziv IBF-a i moguć sudar s Hrgovićem.

Za hrvatskog boksača taj meč znači šansu za izravan put prema tituli. Donosi rizik, ali prihvatio bi ga svatko tko želi napredovati, posebno jer Hunter nije naročito veliko svjetsko ime i manji je od Hrgovića.

Najbolji hrvatski teškaš još od lani spominje Huntera, šalje mu poruke da će zaspati u bolnici, a sad mu to ima priliku objasniti u ringu.

Tagovi: Filip Hrgović, Michael Hunter, Oleksandar Usik, Tyson Fury
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE