GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HRT: Rekordna gledanost nogometnog SP-a

HRT: Rekordna gledanost nogometnog SP-a
GLEDANOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2022 / 15:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HRT ostvaruje rekordne rezultate u gledanostima na svojim kanalima i platformama na kojima prati Svjetsko nogometno prvenstvo - u posljednjih tjedan dana ti su sadržaji zauzeli, prema podacima AdScannera, 50 prvih mjesta na ljestvici gledanosti, izvijestili su s HRT-a.

Najgledaniji televizijski događaji u Hrvatskoj u proteklih sedam dana bila je emisija Qatara emitirana na dan utakmice Hrvatska – Kanada. Zabilježila je visokih 36 posto prosječne minutne gledanosti, dok su dvije dosad odigrane utakmice naše reprezentacije privukle čak 80 posto gledatelja koji su u tom trenutku gledali televizijske programe, izvijestili su s javne radiotelevizije.

Dodaju da se zbog velikog interesa za Svjetsko nogometno prvenstvo na HRTi aplikaciju registriralo čak 160.000 novih korisnika čime se s broj registriranih korisnika na toj platformi popeo na 1.140.000. Sadržaj SP na HRTi platformi do sada je gledalo 300.000 ljudi, a odgledano je ukupno više od 600.000 sati sadržaja.

Utakmicu Hrvatska - Maroko gledalo je više od 100.000, a Hrvatska - Kanada preko 60.000 jedinstvenih korisnika, ističu s HRT-a. Smatraju i da je broj realnih gledatelja barem dva do tri puta veći jer ova brojka govori samo o broju uređaja te da je više korisnika pratilo utakmicu na jednom uređaju.

Čitanost portala je za cijelo vrijeme SP-a preko 100.000 jedinstvenih korisnika, a na dan utakmice Hrvatska - Maroko premašila je 220.000 jedinstvenih korisnika, dok je doseg za vrijeme cijelog prvenstva udvostručen, navode s HRT pozivajući se na podatke Gemius Audienca.

Od početka SP-a i društvene mreže HRT-a imaju najveći doseg od svih medija u Hrvatskoj.

''HRT Sport Facebook stranica ima trenutno najjači rast i doseg među sportskim profilima, sadržaji na You Tubeu su na drugom mjestu svih medijskih profila, a Instagram HRT-a s pojačanim aktivnostima oko Svjetskog prvenstva proširuje svoj doseg za 500.000 ljudi. Novitet s početkom prvenstva je HRT-ov Tik Tok profil s kojim je odmah došao u top tri najgledanijih Tik Tok profila u medijskom segmentu'', ističu.


Za vrijeme SP-a pojačano je i zanimanje slušatelja na Drugom programu Hrvatskog radija pa i Hrvatski radio ovih dana bilježi rekordnu slušanost.

''HRT prati Svjetsko prvenstvo na svim svojim kanalima i platformama – nikad opširnije i sadržajno bogatije. Potrudili smo se pokriti sve dobne skupine i navike i obveze korisnika te im omogućili praćenje prvenstva na kanalima na kojima obično prate sportske sadržaje i na mjestima na kojima se nalaze, posebno zato što je ovo prvenstvo specifično i zbog razdoblja u godini i zbog termina utakmica. Na televiziji, radiju i svim važnim digitalnim platformama HRT-a, korisnici mogu pratiti sve sadržaje prvenstva što se pokazalo kao vrlo uspješan potez jer smo na svim kanalima na top pozicijama po praćenosti sadržaja'' rekao je glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb.

Tagovi: SP u Kataru, Hrvatska radiotelevizija, Robert Šveb, Facebook, TikTok
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE