GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska boksačica ostvarila povijesnu pobjedu u Tokiju

Hrvatska boksačica ostvarila povijesnu pobjedu u Tokiju
BOKS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2021 / 08:42
Autor: SEEbiz / H
TOKIO - Hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić pobijedila je u dvoboju 1. kola kategorije do 57 kilograma Amerikanku Yarisel Ramirez jednoglasnom odlukom sudaca.

Tek 20-godišnja Ćaćić je prva hrvatska boksačica koja je nastupila na Olimpijskim igrama, a ubilježila je i prvu pobjedu, iako nije bila favoritkinja protiv jednako mlade Amerikanke.

No, Ćaćić je pokazala izuzetnu vještinu i zrelost za svoje godine, kažnjavala je odličnim kontrama vidno umornu Amerikanku, pogotovu u trećoj rundi. Ramirez je porijeklom Kubanka rođena u Guantanamu, svjetska juniorska prvakinja iz 2015. i brončana s Panameričkih igara 2019. godine.


"Ono što sam htjela je da uživam u svakoj minuti u ringu, nisam htjela da me svlada bilo kakav pritisak ili strah. Znam da uvijek, kad uđem u ring čiste glave, napravim najbolje stvari i onda dolaze rezultati", rekla je Ćaćić, za koju novinari iz ostalih zemalja nisu mogli vjerovati da ima tek 20 godina i da su joj ovo prve Igre.

"Ovo je za mene tek početak, smatram boks kao igru, dobra sam u tome i nadam se da ćete me dugo, dugo gledati. O sljedećoj protivnici ne razmišljam, nećemo je ni gledati jer tako radimo otkad sam počela boksati. Trener će me kasnije uputiti u protivnicu", rekla je Ćaćić koju u šesnaestini finala u ponedjeljak čeka iskusna Kanađanka Caroline Veyre (32).

"U olimpijskom selu sam u sobi sa Snježanom Pejčić. Nisam baš od nekog movinga, treniram, prošećem, čitam knjigu u sobi i želim maksimalno čuvati energiju, a ne je trošiti na usputne stvari", zaključila je Ćaćić.

Foto: Luis Robayo

Tagovi: Nikolina Ćaćić, Yarisel Ramirez
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE