GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska i Francuska bez pobjednika na Poljudu

Hrvatska i Francuska bez pobjednika na Poljudu
LIGA NACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2022 / 22:55
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je protiv Francuske 1-1 (0-0) na splitskom Poljudu, u drugom nastupu ovosezonske Lige nacija. Za obje momčadi to je prvi osvojenih bod u skupini.

Odigrala je Hrvatska znatno bolje nego protiv Austrije na premijeri. Bila je bolja u brojnim periodima ovog susreta gdje su oba gola postignuta u drugom dijelu. U 52. minuti je Rabiot pogodio za francusko vodstvo, ali je u 83. izjednačio Andrej Kramarić golom iz jedanaesterca.

Nastavljena je time dominacija Francuza u utakmicama protiv Hrvatske. Osim onih najtežih poraza u polufinalu SP-a 1998. te finala 2018. godine, u prošlosezonskoj Ligi nacija Francuska je u oba dvoboja bila bolja od Hrvatske. Bila je ovo deveta međusobna utakmica i Hrvatska je treći put izvukla remi. Šest utakmica dobila je Francuska.

Oba izbornika su napravila velike promjene u početnim sastavima u odnosu na premijerne nastupe u Ligi nacija. Zlatko Dalić je tako počeo sa šestoricom novih te je u reprezentaciji debitirao Martin Erlić, dok je francuski izbornik Didier Deschamps napravio čak deset promjena u udarnom sastavu u odnosu na ogled protiv Danske.

Bolje otvaranje, pred više od 30.000 gledatelja na Poljudu, imala je hrvatska reprezentacija koja je odlučnije otvorila ogled s izraženijim napadačkim ambicijama, no prva veliku šansu imali su Francuzi. U 12. minuti, u posljednji trenutak, dobro je reagirao i hrvatska vrata spasio Juranović.

Hrvatska je uzvratila u 18. minuti s još boljom prilikom. Budimir je išao sam prema vrataru Maignanu, no umjesto da asistira Majeru ili Brozoviću dugo je čekao i bio blokiran.

Zaoštrila se nakon toga igra, a i zatresla se mreža u 31. minuti. Pobjegao je hrvatskoj obrani Nkunku, ali je pobjegao malo previše te je pogodak poništen zbog zaleđa, dok je u 39. minuti zaprijetio Diaby, ali je njegov udarac iskosa obranio Livaković.

No, Francuska je povela vrlo brzo u drugom poluvremenu. U 52. minuti je Rabiot pobjegao Juranoviću te je lijepo okončao akciju za 1-0 gostiju nakon što mu je asistirao Ben Yedder.

Uslijedila je potom po jedna dobra šansa na obje strane. Modrić je u 71. minuti dobro pucao s vrha šesnaesterca, ali je obranio Maignan, dok je u 76. Griezmann imao čistu šansu za 2-0, ali je taj put Livaković ostao nesavladiv.

U 83. minuti Hrvatska je izjednačila. Tek što je ušao u igru Clauss je u svom šesnaestercu napravio prekršaj na Kramariću, a nakon VAR provjere Kramarić je bio miran i precizan s bijele točke te je pogodio za 1-1.

Do kraja je Hrvatska bila bolja, imala je više energije od Francuza, ali su pobjedu ipak promašivali Vlašić i Sučiću u vrlo dobrim prilikama te je završilo podjelom bodova.

Tijekom lipnja Hrvatska će odraditi još dva gostovanja. Prvo kod Danske 10. lipnja, a potom i kod Francuske 13. lipnja.

Liga nacija, Liga A (skupina 1), 2. kolo:

HRVATSKA - FRANCUSKA 1-1 (0-0)

Strijelci: 0-1 Rabiot (52.), 1-1 Kramarić (83-11m)

Stadion Poljud. Sudac: Marco Guida (Italija)

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Erlić, Vida, Barišić - Brozović, Modrić (od 79. Sučić), Kovačić (od 79. Vlašić) - Majer (od 62. Pašalić), Brekalo (od 62. Oršić), Budimir (od 69. Kramarić).

FRANCUSKA: Maignan - Pavard, Saliba, Kimpembe - Diaby (od 79. Clauss), Tchouameni (od 62. Kamara), Guendouzi, Rabiot, Digne - Nkunku, Ben Yedder (od 62. Griezmann).

Žuti kartoni: Vida (Hrvatska), Kimpembe (Francuska)ž

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, Luka Modrić, Andrej Kramarić
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE