GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska ide na Japan u osmini finala, Njemačka ispala

Hrvatska ide na Japan u osmini finala, Njemačka ispala
SENZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2022 / 06:30
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Japan je u senzacionalnom raspletu skupine E pobijedio Španjolsku 2:1 i osvojio prvo mjesto. Španjolska je druga unatoč porazu, a Njemačka je ispala iako je pobijedila Kostariku 4:2. Španjolska je na poluvremenu vodila 1:0, ali je Japan okrenuo preko Doana u 48. i Tanake u 53. minuti.

Njemačka je drugo Svjetsko prvenstvo zaredom ispala u grupnoj fazi, iako ništa na početku obje utakmice nije odavalo da će tako biti. Španjolska je u povela u 11. minuti kad je Morata nakon lijepog ubačaja Azpilicuete glavom pogodio za vodstvo, a praktički istovremeno, u 10. minuti, Njemačka je povela golom Gnabryja, gotovo na isti način, glavom nakon ubačaja s lijeve strane.

Španjolska je potpuno dominirala u prvom poluvremenu protiv Japana, a Njemačka je gazila Kostariku. Španjolska nije imala previše šansi, ali je potpuno kontrolirala utakmicu, dok je Njemačka u gotovo svakom napadu imala šansu ili polušansu protiv Kostarike.

Navas je u 14. minuti obranio Goretzki, u 35. Kimmichu, u 36. je Musiala pucao pokraj gola, u 40. Gnabry, da bi u 43. Kostarika imala mrtvu šansu nakon kiksa Rauma, ali je Neuer obranio njegov udarac.

I onda je u drugom poluvremenu krenuo potpuni kaos. Japanski izbornik ubacio je u igru Doana i Mitomu i njegova momčad je nakon dogovora na centru igrališta jurnula na Španjolsku od početka drugog poluvremena.

Igrala se 48. minuta kad je Balde izgubio loptu na lijevoj strani, Ito je odigrao Ritsuu Doanu, a napadač Freiburga zakucao ju je u gol s desetak metara. Mogao je Unai Simon bolje reagirati jer je imao loptu na ruci, ali je ipak završila u golu.

Japan se s tim golom vratio na drugo mjesto, ali je u 53. minuti potpuno šokirao Španjolce. Doan je poslao loptu na drugu stativu, a Mitoma ju je spasio na gol aut liniji. Vratio ju je nazad u sredinu, gdje je Ao Tanaka ispred Rodrija ugurao u gol za 2:1.

VAR je nekoliko minuta pregledavao snimku pokušavajući utvrditi je li lopta prešla gol aut liniju, ali nije mogao utvrditi je li se to dogodilo pa je gol Japanaca priznat. U tom trenutku Japan je bio vodeća momčad skupine, a Španjolska druga zbog bolje gol razlike od Njemačke.

Španjolska je mogla ispasti samo uz poraz Njemačke od Kostarike, a to se umalo dogodilo. Šest minuta nakon što je Japan okrenuo, Kostarika je izjednačila. Neuer je prvo obranio udarac Fullera, ali je na odbijenu loptu natrčao Yeltsin Tejada i zabio je u gol za 1:1.

Njemačka je opet navalila na Kostariku koju su spašavali samo luda sreća i Keylor Navas. U 61. minuti Musiala je pogodio stativu, a u sljedećem napadu Rudiger je u velikoj šansi pucao pokraj gola. U 67. minuti Musiala je drugi put pogodio stativu, Njemačka je redala šanse i onda se dogodilo nemoguće.

Igrala se 70. minuta kad je nakon ubačaja s lijeve strane Vargas glavom uz pomoć Manuela Neuera zabio za senzacionalno vodstvo Kostarike. U tom trenutku je Kostarika bila druga, Japan prvi, a Njemačka i Španjolska su ispadale s turnira.

No, slavlje Kostarike trajalo je samo tri minute jer je Kai Havertz, koji je ušao u 66. minuti, u 73. minuti krasno zabio na ubačaj Gnabryja s desne strane. Španjolci i dalje nisu bili sigurni u prolazak i nisu mogli kalkulirati žele li igrati s Hrvatskom ili Marokom u osmini finala. No, nakon što je Havertz u 85. minuti postigao gol za novo vodstvo Njemačke, Španjolska je stala.

Olmo je u 89. minuti imao jako dobru šansu, ali je pucao u Gondu i to je bio zadnji trzaj Španjolske do kraja susreta. Igralo se sedam minuta nadoknade u kojima je Španjolska držala loptu, Japan bio presretan što Španjolci ne napadaju. Španjolska je tako osvojila drugo mjesto i otišla na Maroko, a Japan prvo i osminu finala s Hrvatskom.

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, Japan
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE