GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska izgubila zajamčeno mjesto u rukometnoj Ligi prvaka

Hrvatska izgubila zajamčeno mjesto u rukometnoj Ligi prvaka
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2021 / 16:15
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Europska rukometna federacija (EHF) objavila je koeficijente po kojima će se dijeliti mjesta u njihovim natjecanjima sljedeće sezone.

Najveća novost je da je Hrvatska skliznula jedno mjesto prema dolje u muškoj konkurenciji te je tako izgubila zajamčeno mjesto u Ligi prvaka gdje prvih devet zemalja ima sigurnog predstavnika.

Ipak nije sve tako crno kako na prvi pogled izgleda iako je svima jasno da nam sportski klubovi polako tonu i to ne samo u rukometu nego i u drugim sportovima te su sve dalje od elite. Naime, hrvatski prvak može participirati za pozivnicu, jednu od njih šest, a nema sumnje da će to budući pobjednik hrvatskog prvenstva napraviti.

Za pretpostaviti je da će je i dobiti na temelju ugleda koji hrvatski rukomet uživa zbog reprezentacije, ali i zbog prijašnjih vrhunskih rezultata klubova iz prošlosti (Zagreb, Metković, Podravka, Lokomotiva….).

No ne treba biti pametan da se zaključi da hrvatski klubovi sve više kaskaju za onima najboljima, a najbolji primjer je naš najtrofejniji klub, nekadašnji dvostruki prvak Europe PPD Zagreb, koji prošle sezone nije znao za pobjedu u Ligi prvaka, a ne zna još ni ove.

Inače, koeficijent je sastavljen na osnovu učinka klubova u ranije tri sezone (ne računajući aktualnu). Bodovi se daju za rezultate u svim europskim natjecanjima, s tim što najviše bodova donosi Liga prvaka.

Redoslijed zemalja po koeficijentu: 1. Njemačka, 2. Španjolska, 3. Francuska, 4, Mađarska, 5. Danska, 6. Makedonija, 7. Poljska, 8. Portugal, 9. Rumunjska, 10. Hrvatska

U ženskoj konkurenciji Hrvatska je u puno boljoj situaciji te je na osmoj poziciji…

Tagovi: PPD Zagreb, Liga prvaka
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE