GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska preokretom do pobjede protiv Bugarske

Hrvatska preokretom do pobjede protiv Bugarske
PREOKRET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.03.2022 / 19:00
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Hrvatska nogometna reprezentacija u prijateljskoj je utakmici igranoj u katarskom Al Rayyanu svladala je Bugarsku sa 2-1 (0-0).

Bugarska je povela golom Kirila Despodova u 69. minuti, ali Hrvatska je uspjela preokrenuti preko Luke Modrića koji je iskoristio kazneni udarac u 76. minuti i Andreja Kramarića u 80. minuti.

Izbornik Zlatko Dalić je protiv Bugarske započeo utakmicu sa 10 različitih utakmica u odnosu na onu protiv Slovenije prije tri dana, a igrači iz drugog plana nisu iskoristili pruženu priliku.

Iako je Hrvatska aktivnije započela dvoboj, prijetila je samo udarcima s distance. Tako je u 11. minuti nakon odličnog proigravanja Majera do prostora za udarac s lijeve strane došao Barišić, ali Vucov je uspio skrenuti loptu u vratnicu. U 20. minuti udarac s gotovo 30 metara oprobao je Moro, ali Vucov je ponovno bio spreman.

Od sredine prvog poluvremena Bugarska je uspjela uspostaviti ravnotežu na terenu i počela prijetiri iz protunapada. Najbolju priliku imala je u 25. minuti kada je Despodov proigrao Kirilova, no Ivušić je uspio zaustaviti pokušaj bugarskog veznjaka.

Katarski sudac Al Marri u završnici drugog poluvremena mogao je i isključiti Ćaletu-Cara zbog serije grubih startova, ali je bio benevolentan pa je stoper Marseillea ostao na terenu.

Početkom drugog poluvremena ušli su Perišić i Kovačić, a upravo je ulazak Perišića na lijevo krilo probudio Hrvatsku. Ipak, u 51. minuti opet je prijetila Bugarska udarcem iskosa, ali opet se istaknuo Ivušić.

U 55. minuti Perišić je prošao po lijevoj strani, ubacio na glavu Majera koji je pucao slabo.

Neminovno se dogodilo u 62. minuti kada Al Marri više nije mogao progledavati kroz prste i isključio je Ćaletu-Cara. Kazna je stigla u 69. minuti kada je Iliev sa svoje polovice odlično proigrao Despodova koji je izašao sam pred Ivušića. Vratar Osijeka čak je i dodirnuo udarac bugarskog napadača, ali nije spriječio ulazak lopte u mrežu. Bugarski napadač pogodak je proslavio skidanjem dresa, a kako je nekoliko minuta ranije već dobio žuti karton, sudac Al Marri ga je morao isključiti.

Kako bi izbjegao poraz, Dalić je u 72. minuti morao ubaciti i Luku Modrića koji se pokazao ključnim igračem preokreta. Upravo je Modrić u 74. minuti ubacio u kazneni prostor gdje je Budimir traljavo reagirao, ali je Kramarić zaustavljen prekršajem pa je Hrvatska dobila kazneni udarac, a siguran izvođač bio je upravo Modrić.

Potpuni preokret dogodio se u 80. minuti, Kramarić je prihvatio dodavanje Oršića u kaznenom prostoru, prevario dvojicu čuvara i odličnim udarcem iskosa s desne strane pogodio suprotni kut za konačnih 2-1.

Bugarska se u završnici mogla spasiti poraza, ali u 87. minuti nije iskoristila situaciju kada su tri njezina igrača išla na Barišića koji je uspio presječi dodavanje Coneva za Jomova.

HRVATSKA – BUGARSKA 2-1

Al Rayyan. Education City stadion.

SUDAC: Al Marri (Katar)

STRIJELCI: 0-1 Despodov (69), 1-1 Modrić (76-11m), 2-1 Kramarić (80)

HRVATSKA: Ivušić – Vida (Perišić, 46), Škorić (Pongračić, 27), Ćaleta-Car – Oršić, Majer (Modrić, 72), Moro (Kovačić, 46), Pašalić, Barišić – Vlašić (Budimir, 60) – Livaja (Kramarić, 60)

BUGARSKA: Vucov – Turicov (Oračev, 68), P. Hristov, A. Hristov, Jordanov – Nedelev (Conev, 84), Čočev (Kostadinov, 60), Malinov (Jankov, 64), Kirilov (Jomov, 60) – Minčev (Iliev, 46), Despodov

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, Luka Modrić, Andrej Kramarić
PROČITAJ I OVO
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
KRITIKE
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
BARCELONA - Iako je većina navijača Barcelone kivna na sudiju Cesara Sotoa Grada za poraz od Real Madrida u sinoć odigranom El Clasicu, legendarni nizozemski nogometaši Marco van Basten i Ronald de Boer obrušili su se na drugog "stvarnog" krivca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE