GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska razbila Grčku i ušla u polufinale Eura

Hrvatska razbila Grčku i ušla u polufinale Eura
EP U VATERPOLU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2024 / 20:03
Autor: SEEbiz

Grčka je na poluvremena imala jedan pogodak prednosti (5:6), a onda su aktualni svjetski i olimpijski doprvaci ostali bez realizacije više od 13 minuta. Hrvatska je u tom razdoblju postigla čak osam golova i osigurala uvjerljivu pobjedu za plasman u polufinale.

Hrvatska je tako na četvrtom uzastopnom europskom prvenstvu stigla najmanje do polufinala. U Barceloni 2018. osvojili smo broncu, u Budimpešti 2020. je Hrvatska bila četvrta, u Splitu 2022. "zlatna", a sada će i u Zagrebu imati priliku "loviti" neku od medalja.

S druge strane, Grci koji su aktualni olimpijski i svjetski doprvaci ni u svom 20. pokušaju na europskim prvenstvima neće stići do medalje. I dalje su im najbolji rezultati dva četvrta mjesta 2016. i 1999.

Večerašnja utakmica bila je posebna i za hrvatskog kapetana Marka Bijača koji danas slavi 33. rođendan. Vratar grčkog Olympiakosa utakmicu je zaključio s devet obrana.

Hrvatska je povela nakon što Konstantin Harkov nije realizirao peterac, ali je iz drugog pokušaja ipak svladao Emmanouila Zerdevasa. Grci su uzvratili s dva gola u nizu, imali su i 3:2, ali je Hrvatska do kraja prve četvrtine uspjela izjednačiti na 3:3.

Grci su poveli i na otvaranju druge dionice, no Barakude su s dva gola u nizu stigle do prednosti 5:4, tek drugog vodstva na utakmici nakon startne prednosti 1:0. Hrvatska je imala i dva napada za +2, no loše smo reagirali pred grčkim vratima. U tim trenucima briljirao je Marko Bijač s nekoliko sjajnih obrana, sakupivši u drugoj četvrtini ukupno pet obrana. Nažalost, Grci su do kraja četvrtine zabili još dva gola i na odmor otišli s prednošću 6:5.

Hrvatska je u nastavak susreta krenula sjajno. Fantastično je odigrala treću četvrtinu, možda i ključnu na putu do pobjede. Čvrstom igrom u obrani i razigrano u napadu, odabranici izbornika Ivice Tucka taj su dio igre dobili s 4:0. Od minus jedan na poluvremenu, Hrvatska je u zadnji period igre ušla s velikih 9:6.

Kada je Luka Lončar sedam minuta prije kraja zabio za 10:6, a potom i Loren Fatović za 11:6, bilo je jasno kako Hrvatska ne može izgubiti ovu utakmicu. Do kraja utakmice Hrvatska je zabila još dva gola, te primila dva za konačnih 13:8.

Jerko Marinić Kragić je bio prvi strijelac Hrvatske s četiri pogotka, tri gola postigao je Loren Fatović, a po dva Luka Lončar i Ante Vukičević. Za Grčku su po dva pogotka postigli Alexandros Papanastasiou i Stylianos Argyropoulos.

Hrvatske vaterpoliste u utakmici za plasman u finale čeka Mađarska koja je u prvom četvrtfinalnom dvoboju pobijedila Srbiju s 15:14 boljim izvođenjem peteraca. U osnovnom dijelu utakmice rezultat je bio 10:10. Polufinalni dvoboj Hrvatske i Mađarske na rasporedu je u nedjelju, a termin će biti poznat naknadno. U drugom polufinalu Španjolska čeka boljeg iz dvoboja Italije i Crne Gore.

Tagovi: BIJAČ, TUCAK, LONČAR, FATOVIĆ
PROČITAJ I OVO
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE