GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska remijem do povoljnijeg ždrijeba SP-a

Hrvatska remijem do povoljnijeg ždrijeba SP-a
REMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2022 / 17:58
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u pripremnom dvoboju u Dohi sa Slovenijom 1-1 (1-0)., te osigurala drugu jakosnu skupinu na ždrijebu SP-a.

Pogodak za Hrvatsku postigao je Andrej Kramarić (39),a za Slovence Jaka Bijol (90+1).Bila je to prva utakmica Hrvatske u 2022. godini, a u utorak na istom stadionu igraju s Bugarskom.

Hrvatska je uspješno apsolvirala prvu u nizu pripremnih utakmica za SP 2022, odigravši 1-1 s uvijek neugodnom Slovenijom, ali ostaje žal za pobjedom jer su Slovenci izjednačili iz prve prave šanse u 91. minuti.

Po treći puta u godinu dana sastali su se Hrvatska i Slovenija, ovaj puta na skoro praznom stadionu Education City, na kojem će se igrati utakmice SP-a, a zanimljivo je da su oba izbornika - Zlatko Dalić i Matjaž Kek, ovu utakmicu iskoristili da uvježbavaju novi sustav igre 3-5-2.

Prvi udarac prema slovenskim vratima zbio se u 13. minuti, ali udarac Jakića iz poluvoleja otišao je pored gola. U narednim 25 minuta gledali smo ogromnu, ali jalovu dominaciju Hrvatske, u kojem su se svi pokušali razbijali o čvrstu slovensku obranu.

No, u 39. minuti Hrvatska je ipak došla do vodstva nakon velike pogreške slovenske obrane. Loptu je nespretno propustio slovenski debitant, stoper David Brekalo, a Kramarić se sjurio sam prema vratima, svladavši prizmenim udarcem Oblaka.

Najbolji pojedinac prvog dijela bio je Perišić koji je s lijeve strane uputio tri opasna centaršuta i četiri proboja koja ipak nisu rezultirali golom, dok je Slovenija bila gotovo potpuno bezopasna u napadu.

Malo ofanzivniji početak Slovenaca u drugom dijelu, otvorio je napadačku igru Hrvatske, pa je odmah na početku uslijedio niz šansi Ispred Oblaka.

U 52. minuti Kramarić je ušao u kazneni prostor i povratnom loptom pronašao Modrića koji je s desetak metara pokušao vanjskim dijelom kopačke, ali preslabo za Oblaka. Dvije minute kasnije nakon prodora Modrića s 20 metara je punom snagom pokušao Juranović, no tik iznad grede, a potom je svoj šut okušao i Perišić.

Tek u 66. minuti su Slovenci složili opasniju situaciju pred golom Livakovića, a u 69. minuti igru su napustili Modrić i Kovačić. U 85. minuti pokušao je Livaja, čiji udarac odlazi pokraj vrata, a minutu kasnije šut Pašalića u zadnji trenutak blokira Bijol.

U 87. minuti nakon kornera najveća šansa Slovenije, ali Gvardiol čisti s gol-linije. Dvije minute prije kraja u prodoru je Oršić, koji je prošao dva igrača i s deset metara uputio opasan šut, koji Oblak bravurozno brani.

Otvorena igra s obje strane rezultirala je izjednačenjem kada je nakon kornera sam ostao Jaka Bijol i udarcem glavom od grede izjednačio na 1-1.

U utorak Hrvatska na istom stadionu igra s Bugarskom.

HRVATSKA - SLOVENIJA 1-1

Strijelci: 1-0 Kramarić (39), 1-1 Bijol (90+1)

Pred 3000 gledatelja sudio je Jamali iz Kuvajta.

HRVATSKA: Livaković - Pongračić, Ćaleta-Car (Vida, 73), Gvardiol - Juranović, Modrić (Majer, 69), Jakić, Kovačić (Pašalić, 69), Perišić (Vlašić, 79) - Kramarić (Oršić, 73), Budimir (Livaja, 69)

SLOVENIJA: Oblak - Blažič, Bijol, Brekalo - Karničnik (Stojanović, 77), Gnezda-Čerin (Gorenc-Stankovič, 63), Kurtić, Sikošek (Crnigoj, 77)- Zajc (Zahovič, 77), Lovrić (Verbič, 63) - Šporar (Šeško, 63)

Foto: HNS

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, andrej Kramarić, Zlatko Dalić
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE