GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska remizirala sa Španjolskom i s drugog mjesta ide u borbu za medalju

Hrvatska remizirala sa Španjolskom i s drugog mjesta ide u borbu za medalju
EP U RUKOMETU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2020 / 19:36
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Hrvatska rukometna reprezentacija zaključila je drugi krug europskog prvenstva neodlučenim ishodom protiv Španjolske u Beču 22-22 (11-12) i na koncu je zbog slabije razlike pogodaka osvojila drugo mjesto, međutim i prije ove utakmice je osigurala polufinale.

Hrvatska je i bez Luke Cindrića ostala neporažena u dvoboju sa Španjolcima u čudnoj utakmici, koju su izabranici Line Červara okončali sa serijom 8-2 i imali zadnji šut za pobjedu, ali je Duvnjak promašio.

Hrvatska je već dio utakmice bila na rubu poraza, u 40. minuti je gubila sa čak šest razlike (12-18), međutim fantastičnom završnicom umalo je stigla do pobjede, a Španjolci su u zadnjih 15 minuta zabili samo dva gola, do čega jedan iz sedmerca.

Hrvatska je zahvaljujući četiri gola Karačića povela u 14. minuti s 6-5, a u 20. minuti golom Šipića imamo po prvi puta dva razlike (8-6). Španjolci su iskoristili dva igrača više, napravili su seriju od 4-1 i pola minute prije kraja poluvremena opet vode (11-12). Bilo je to poluvrijeme sa 6 obrana Šege i 6 golova Karačića, koji je postigao više od polovice hrvatskih golova, a Španjolci, najefikasnija momčad prvenstva, limitirani su na svega 12 pogodaka.

Španjolci su bolje započeli drugi dio i s tri pogotka po prvi puta došli na 4 razlike (15-11), a s promašenim sedmercem Horvata ta prednost ide na velikih 18-12 i seriju Španjolaca od 6-1. To je prelomilo utakmicu, a Červar je u igru ubacio Matanovića i Hrstića, a ta postava je došla na "minus 3" (18-21). Karačić svojim desetim golom dovodi Hrvatsku na zaostatak od samo 19-21, a gol Horvata na minimalnih 20-21 u 54. minuti. Golom Stepančića i serijom 7-1 Hrvatska dolazi do 21-21 četiri minute prije kraja. Stepančić promašuje napad za vodstvo, ali Duvnjak dvije minute prije kraja dovodi Hrvatsku, da bi Španjolci zabili nakon deset minuta golom Abella iz sedmerca za 22-22. U zadnjem napadu 23 sekunde prije kraja šut Duvnjaka odsjeda na vratnici i utakmica završava 22-22.

Hrvatsku je predvodio Igor Karačić sa 10 golova, no u završnici utakmice je ozlijedio koljeno. Kod Španjolaca najefikasniji su bili Aleks Dušebajev sa šest, te Raul Entrerrios i Aleix Gomez Abello sa po četiri gola.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Norveške ili Slovenije, a sve će biti poznato nakon njihovog ogleda koji je na rasporedu u 18:15 sati.

Norvežani imaju dva boda više i sve osim poraza im donosi prvo mjesto u skupini i ogled protiv Hrvatske. Sloveniju samo pobjeda vodi na vrh ljestvice, no za Slovence se najvažnije već dogodilo. Portugal je pobijedio Mađarsku sa 34-26 i tako izbacio Mađare iz utrke za polufinale, a njih gurnuo u polufinale.

Polufinalni susreti su na rasporedu u petak u Stockholmu u 18:00 i 20:30 sati, susret za broncu je u subotu (18:30), dok je finale u nedjelju u 16:30 sati.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 22-22

Pred 9.000 gledatelja u Gradskoj dvorani sude Litvanci Gatelis i Mazeika.

HRVATSKA: Šego (9 obrana), Ašanin; Mandić, Horvat 2, Musa, Duvnjak 2, Cindrić, Stepančić 2, Matanović, Marić, Šipić, Brozović 1, Hrstić, Šarac, Mamić 2, Karačić 10.

ŠPANJOLSKA: Vargas, Corrales (7 obrana); Arino 2, Sole 2, Aguinagalde 1, Canellas, Entrerrios 4, Dušebajev 6, Fernandez, Gomez Abello 4, Figueras 1, Goni, Sarmiento 1, Maqueda 1, Guardiola, Morros

Tagovi: hrvatska rukometna reprezentacija, Igor Karačić, Luka Cindrić, Domagoj Duvnjak, Lino Červar
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE