GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska s dva lica do tijesne pobjede nad Islandom

Hrvatska s dva lica do tijesne pobjede nad Islandom
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2022 / 17:38
Autor: SEEbiz / H
BUDIMPEŠTA - U vrlo uzbudljivoj utakmici u kojoj su pokazali dva potpuno drugačija lica u prvom i drugom poluvremenu, hrvatski rukometaši svladali su u Budimpešti reprezentaciju Islanda sa 23-22 (10-12) i tako došli do svoje prvve pobjede u drugom krugu, a treće ukupno na Europskom prvenstvu.

Pobjednički pogodak je 15 sekundi prije kraja postigao Ante Gadža.

Strijelce Hrvatske predvodio je Tin Lučin sa šest pogodaka, a proglašen je i za igrača utakmice. Po pet pogodaka postigli su Ivan Čupić i Ivan Martinović, a briljirao je vratar Ivan Pešić sa 13 obrana.

Kod Islanđana je najefikasniji bio Orri FreyrTorkelsson sa šest golova, a po pet su postigli Omar Ingi Magnusson i Sigvaldi Bjorn Gudjonsson. Vratar Viktor Hallgrimsson je imao 11 obrana.

U dvoboju koji je rezultatski značio više Islanđanima u borbi za mjesto u polufinalu, hrvatska reprezentacija je utakmicu otvorila na loš način. Nakon pogotka Martinovića za 1-0, uslijedilo je razdoblje od sedam minuta bez gola izabranika Hrvoja Horvata u kojem je Island triput zatresao mrežu, a njihov vratar Hallgrimsson 'bildao' svoju statistiku.

Ipak, na polovici poluvremena i novog pogotka Martinovića, Hrvatska je zaostajala samo za jedan gol (4-5). No, do novog je pogotka opet prošlo razdoblje od sedam minuta, što je islandsku reprezentaciju dovelo do +5 (9-4) u 18. minuti.

Napadačku bezidejnost Horvat je pokušao i uspio riješiti igranjem bez vratara, sa sedmoricom igrača u polju. U takvim situacijama stvaran je igrač više na crti što je dovodilo do sedmeraca. Ivan Čupić je četiri puta stajao nasuprot islandskim vratarima i sva četiri puta bio precizan. Uz pogodak Tina Lučina "sa sirenom" i dobru, kompaktnu obranu sa Zvonimirom Srnom kao prednjim u formaciji "5-1", Hrvatska je do kraja poluvremena uspjela smanjiti zaostatak na samo dva pogotka (10-12).

Nastavak je donio poletniju igru Hrvatske koja je u 35. minuti došla do izjednačenja (13-13) golom Martinovića. Ivan Pešić je sa pet obrana u prvih 15 minuta drugog dijela zaključao svoja vrata, skidao i "zicere", pa je Island u tom razdoblju postigao samo dva pogotka. S druge strane, Hrvatska ih je postigla devet i došla do +5 (19-14).

Pogotkom Lučina Hrvatska je u 49. minuti došla do vodstva 21-17, ali tada je hrvatski napad stao. Zaredali su sa tehničkim pogreškama, probijanjima i lošim rješenjima. Islanđani su to iskoristili i na pogon svojih krilnih igrača u sedam minuta napravili seriju od 5-0 za novi obrat i svoje novo vodstvo (22-21).

Islanđani su dvaput imali priliku otići i na dva pogotka prednosti, ali oba puta je fenomenalni Ivan Pešić obranama ostavio Hrvatsku u igri za pobjedu.

Na ulasku u zadnje dvije minute Načinović je izjednačio na 22-22. Na drugoj strani promašio je Asgeirsson, nakon što se probio do crte i ostao oči u oči s Pešićem. No, njegov je šut otišao pokraj raskriljenog hrvatskog vratara, ali i pokraj vratnice.

Dugačkim napadom hrvatski rukometaši su zanjihali i rastegnuli islandsku obranu, kroz koju se 15 sekundi prije kraja do crte probio Ante Gadža i donio treću pobjedu Hrvatskoj na ovom prvenstvu, a prvu u drugom krugu.

Islanđani su porazom kompromitirali veliku pobjedu nad Francuskom i svoje izglede za plasman u polufinale.

HRVATSKA - ISLAND 23-22 (10-12)

Budimpešta. Multifunkcionalna Arena. Suci: Robert Schulze i Tobias Toennies (Njemačka).

HRVATSKA: Pešić 13, Pilipović - obrane; Marić 2, Gadža 1, Gojun, Maraš, Načinović 1, Čupić 5 (5), Cindrić 1, Lučin 6, Martinović 5, Šipić, Ćavar, Glavaš, Srna 1, Jelinić 1

ISLAND: Gustavsson -, Hallgrimsson 11 obrana; V. Kristjansson, Gislason 1, O. Magnusson 5 (2), Viđarsson 1, Gudjonsson 5, K. Kristjansson, Einarsson, Torkelsson 6, Asgeirsson 4, M. Magnusson, Aronsson, Jonsson

Isključenja: Hrvatska 6 minuta; Island 4 minute

Sedmerci: Hrvatska 5/5; Island 2/2

Tagovi: Hrvoje Horvat, Tin Lučin, Ivan Čupić, David Mandić, hrvatska rukometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE