GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska s dva lica do tijesne pobjede nad Islandom

Hrvatska s dva lica do tijesne pobjede nad Islandom
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2022 / 17:38
Autor: SEEbiz / H
BUDIMPEŠTA - U vrlo uzbudljivoj utakmici u kojoj su pokazali dva potpuno drugačija lica u prvom i drugom poluvremenu, hrvatski rukometaši svladali su u Budimpešti reprezentaciju Islanda sa 23-22 (10-12) i tako došli do svoje prvve pobjede u drugom krugu, a treće ukupno na Europskom prvenstvu.

Pobjednički pogodak je 15 sekundi prije kraja postigao Ante Gadža.

Strijelce Hrvatske predvodio je Tin Lučin sa šest pogodaka, a proglašen je i za igrača utakmice. Po pet pogodaka postigli su Ivan Čupić i Ivan Martinović, a briljirao je vratar Ivan Pešić sa 13 obrana.

Kod Islanđana je najefikasniji bio Orri FreyrTorkelsson sa šest golova, a po pet su postigli Omar Ingi Magnusson i Sigvaldi Bjorn Gudjonsson. Vratar Viktor Hallgrimsson je imao 11 obrana.

U dvoboju koji je rezultatski značio više Islanđanima u borbi za mjesto u polufinalu, hrvatska reprezentacija je utakmicu otvorila na loš način. Nakon pogotka Martinovića za 1-0, uslijedilo je razdoblje od sedam minuta bez gola izabranika Hrvoja Horvata u kojem je Island triput zatresao mrežu, a njihov vratar Hallgrimsson 'bildao' svoju statistiku.

Ipak, na polovici poluvremena i novog pogotka Martinovića, Hrvatska je zaostajala samo za jedan gol (4-5). No, do novog je pogotka opet prošlo razdoblje od sedam minuta, što je islandsku reprezentaciju dovelo do +5 (9-4) u 18. minuti.

Napadačku bezidejnost Horvat je pokušao i uspio riješiti igranjem bez vratara, sa sedmoricom igrača u polju. U takvim situacijama stvaran je igrač više na crti što je dovodilo do sedmeraca. Ivan Čupić je četiri puta stajao nasuprot islandskim vratarima i sva četiri puta bio precizan. Uz pogodak Tina Lučina "sa sirenom" i dobru, kompaktnu obranu sa Zvonimirom Srnom kao prednjim u formaciji "5-1", Hrvatska je do kraja poluvremena uspjela smanjiti zaostatak na samo dva pogotka (10-12).

Nastavak je donio poletniju igru Hrvatske koja je u 35. minuti došla do izjednačenja (13-13) golom Martinovića. Ivan Pešić je sa pet obrana u prvih 15 minuta drugog dijela zaključao svoja vrata, skidao i "zicere", pa je Island u tom razdoblju postigao samo dva pogotka. S druge strane, Hrvatska ih je postigla devet i došla do +5 (19-14).

Pogotkom Lučina Hrvatska je u 49. minuti došla do vodstva 21-17, ali tada je hrvatski napad stao. Zaredali su sa tehničkim pogreškama, probijanjima i lošim rješenjima. Islanđani su to iskoristili i na pogon svojih krilnih igrača u sedam minuta napravili seriju od 5-0 za novi obrat i svoje novo vodstvo (22-21).

Islanđani su dvaput imali priliku otići i na dva pogotka prednosti, ali oba puta je fenomenalni Ivan Pešić obranama ostavio Hrvatsku u igri za pobjedu.

Na ulasku u zadnje dvije minute Načinović je izjednačio na 22-22. Na drugoj strani promašio je Asgeirsson, nakon što se probio do crte i ostao oči u oči s Pešićem. No, njegov je šut otišao pokraj raskriljenog hrvatskog vratara, ali i pokraj vratnice.

Dugačkim napadom hrvatski rukometaši su zanjihali i rastegnuli islandsku obranu, kroz koju se 15 sekundi prije kraja do crte probio Ante Gadža i donio treću pobjedu Hrvatskoj na ovom prvenstvu, a prvu u drugom krugu.

Islanđani su porazom kompromitirali veliku pobjedu nad Francuskom i svoje izglede za plasman u polufinale.

HRVATSKA - ISLAND 23-22 (10-12)

Budimpešta. Multifunkcionalna Arena. Suci: Robert Schulze i Tobias Toennies (Njemačka).

HRVATSKA: Pešić 13, Pilipović - obrane; Marić 2, Gadža 1, Gojun, Maraš, Načinović 1, Čupić 5 (5), Cindrić 1, Lučin 6, Martinović 5, Šipić, Ćavar, Glavaš, Srna 1, Jelinić 1

ISLAND: Gustavsson -, Hallgrimsson 11 obrana; V. Kristjansson, Gislason 1, O. Magnusson 5 (2), Viđarsson 1, Gudjonsson 5, K. Kristjansson, Einarsson, Torkelsson 6, Asgeirsson 4, M. Magnusson, Aronsson, Jonsson

Isključenja: Hrvatska 6 minuta; Island 4 minute

Sedmerci: Hrvatska 5/5; Island 2/2

Tagovi: Hrvoje Horvat, Tin Lučin, Ivan Čupić, David Mandić, hrvatska rukometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE