GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska se protiv Japanaca spasila u zadnjim sekundama

Hrvatska se protiv Japanaca spasila u zadnjim sekundama
SP U RUKOMETU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2021 / 20:38
Autor: SEEbiz / Index.hr
BORG EL ARAB - Hrvatska rukometna reprezentacija je u Borg El Arabu nakon prave drame na otvaranju SP-a u Egiptu senzacionalno remizirala s Japanom 29:29 u utakmici prvog kola skupine C.

Hrvatska se spasila protiv Japana golom Ivana Čupića pet sekundi prije kraja iz sedmerca.

Hrvatska je otvorila utakmicu katastrofalno, igrači Line Červara su skoro cijeli susret bili u zaostatku, u pojedinim trenucima i sa šest golova, da bi u zadnjim sekundama ipak iščupali remi.

Hrvatska je loše ušla u susret i već nakon 12 minuta igre imala je pet golova zaostatka (2:7). U 23. minuti bilo je i nestvarnih +6 za Japan (14:8), no srećom do konca poluvremena odabranici Line Červara su smanjili na podnošljivih 14:17.

U prvom poluvremenu Hrvatsku je uništavao sjajni Agarie s pet golova te odlični golman Iwoshita sa sedam obrana. Obrana Hrvatske je bila propusna i nepokretljiva, vratari nam nisu ništa mogli obraniti, a u napadu se igralo još gore. Ništa nije funkcioniralo, a Japan je sve greške kažnjavao.

Bilo je to neprepoznatljivih pola sata europskih doprvaka.

Mučenje se nastavilo i u nastavku. Došli smo na minus dva, ali je Japan brzo pobjegao na +4 (21:17). Petnaest minuta prije kraja Hrvatska je stigla na gol zaostatka (21:22), da bi u 48. minuti napokon izjednačila (23:23). U minutama koje su slijedile Hrvatska je imala čak četiri napada za vodstvo, no niti jedan nismo realizirali. Tatsuki Yoshino je zabio za 29:28, a Hrvatskoj je ostalo 24 sekundi za remi. Srećom. Ćupić je zabio sedmerac za 29:29.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Marino Marić sa sedam, te Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić s po četiri gola, dok su Japan predvodili Yuto Agarie s pet i Hiroki Motoki s četiri gola.

U prvom susretu iz naše skupine Katar je svladao Angolu s 30:25 (14:13).

Najefikasniji u sastavu Katara bio je Madadi s osam golova, po sedam su dodali Marzo i Berrached, dok su po pet golova za Angolu postigli Aguiar i Pestana.

U nedjelju Hrvatska igra protiv Angole, a u utorak protiv Katara.

Plasman u drugi krug SP-a izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

Hrvatska je počela katastrofalno turnir u Egiptu. Bilo je to jedno od najlošijih izdanja hrvatske reprezentacije u nekoliko posljednjih godina. Veliki Dagur Sigurdsson fantastično je skautirao Hrvatsku i dokazao je zašto ga se smatra ponajboljim trenerom svijeta.

S druge strane, Hrvatska je ušla u ovaj susret s pretpostavkom da će Japan pasti sam od sebe. Definitivno se Červar nije spremio za ovaj dvoboj, jer kako drugačije objasniti toliko nevjerojatnih tehničkih grešaka u napadu, ispadanje lopti u ključnim trenucima i činjenicu da je Hrvatska primila čak 17 golova u prvih 30 minuta.

Postava Pešić – Štrlek, Čupić – Musa – Mamić, Duvnjak, Šebetić je izgledala tromo i sporo, a Japanci su letjeli terenom i sve su kažnjavali. Obrana 5-1 s isturenim Duvnjakom nije imala nikakvog smisla protiv hitrih Japanaca, a Červar je samo nepotrebno izmorio najvažnijeg igrača. Hrvatski izbornik je lutao i s izmjenama i taktičkim rješenjima kojima je tražio povratak u utakmicu.

Ivan Martinović, koji je uz Marina Marića bio jedina svjetla točka u prvom poluvremenu izašao je iz igre, a na poziciju desnog vanjskog stao je Ivan Čupić. Taj je potez bio možda najslikovitiji primjer koliko se Červar loše pripremio za Japance.
Hrvatska je u nastavku jako brzo došla na minimalni zaostatak, ali svaki puta kad je trebala okrenuti utakmicu, radile su se nevjerojatne pogreške i Japanci su držali kontrolu nad rezultatom. Čupić je dva puta u egalu izgubio loptu, a jednom je promašio čisti zicer.

U završnici se probudio Domagoj Duvnjak, Pešić je nešto obranio, Marić i Brozović su odigrali korektno, ali više od remija realno nismo ni zaslužili.

Japan je taj koji mora žaliti za propuštenom velikim šansom.

HRVATSKA: Pešić (7), Šunjić; Marić 7, Duvnjak 4, Horvat 3, Šarac 1, Štrlek 2, Čupić 2 (1), Musa, Mamić, Šebetić, Cindrić 4, Brozović 1, Mamić 1, Martinović 3, Šipić.

JAPAN: Sakai, Iwata (11); Kashakara, Kitazume, Narita 3, S. Tokuda 2, Watanabe 1, Doi 1, H. Motoki 4, Tamakawa 2, Yoshino 4, Agarie 5 (1), Demura, Mizumachi 3, Takano 1, R. Tokuda 3 (2).

SEDMERCI: Hrvatska 1 (1), Japan 4 (3)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Šarac 35, 46, Brozović 58), Japan 6 minuta (Takano 19, Doi 41, Mizumatchi 57).

IGRAČ UTAKMICE: Yuto Agarie

Tagovi: hrvatska rukometna reprezentacija, Yuto Agarie, Lino Červar, Zlatko Horvat, Matija Bilušić
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE