GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska, Srbija i Crna Gora u skupini smrti na Olimpijskim igrama

Hrvatska, Srbija i Crna Gora u skupini smrti na Olimpijskim igrama
VATERPOLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2021 / 20:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što su završene kvalifikacije za Olimpijske igre, u Rotterdamu je obavljen ždrijeb skupina vaterpolskog turnira u Tokiju, a hrvatska reprezentacija igrat će u skupini B zajedno sa Srbijom, Španjolskom, Crnom Gorom, Kazahstanom i Australijom.

Hrvatska će u skupini igrati protiv branitelja olimpijskog zlata i pobjednika Svjetske lige 2019. Srbije, protiv svjetskog doprvaka Španjolske, protiv vrlo jake Crne Gore koja je brončana s posljednjeg Europskog prvenstva u Budimpešti, potom Australije koju vodi naš Elvis Fatović, te jedine slabije ekipe, reprezentacije Kazahstana.

U skupini A igrat će Mađarska, Grčka, Italija, SAD, Japan i Južna Afrika.

Hrvatska reprezentacija izborila je nastup na Oilimpijskim igrama koje bi se od 24. srpnja do 8. kolovoza trebale održati u Tokiju, nakon što je osvojila treće mjesto na kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu. U borbi za olimpijsku vizu "Barakude" su nakon velike drame svladale Rusiju sa 25-24 (4-3, 2-4, 3-1, 2-3; 14-13) boljim izvođenjem peteraca.

U dosadašnjih šest nastupa na olimpijskim igrama hrvatski vaterpilisti osvojili su jedno zlato (2012) i dva srebra (2016, 1996).

SKUPINE NA OI

SKUPINA A – Južna Afrika, SAD, Mađarska, Grčka, Italija, Japan
SKUPINA B – Australija, HRVATSKA, Srbija, Španjolska, Kazahstan, Crna Gora

Tagovi: hrvatska vaterpolska reprezentacija, Olimpijske igre u Tokiju
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE