GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski košarkaši uvjerljivi protiv Švicarske

Hrvatski košarkaši uvjerljivi protiv Švicarske
UVJERLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2022 / 22:22
Autor: SEEbiz / H
OPATIJA - Hrvatska muška košarkaška reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu u pretkvalifikacijama za EuroBasket 2025. svladavši u Opatiji izabranu vrstu Švicarske s uvjerljivih 84-53 (22-10, 28-16, 20-15, 14-12).

U posljednjem ispitu uoči nastupa na ovogodišnjem EuroBasketu Hrvatsku je predvodio Karlo Matković sa 17 koševa i 12 skokova. Dario Šarić je ubacio 13 poena uz sedam skokova, dok su po 12 koševa postigli Bojan Bogdanović i Ivica Zubac.

Kod Švicaraca je sa 10 koševa najefikasniji bio Selim Moise Fofana.

Hrvatski košarkaši su vrlo ozbiljnim pristupom, čvrstom igrom u obrani i efikasnom u napadu, pogotovo u prvom poluvremenu, potpuno slomili nižu švicarsku postavu protiv koje su imali potpuno nadmoć u skoku (45-23).

Tijekom prvog poluvremena hrvatska prednost je rasla iz minute u minutu. Na polovici prvog poluvremena izabranici Damira Mulaomerovića su došli prvi put do dvoznamenkaste prednosti (13-3). U 17. minuti je već bilo +20 (37-17), a do +31 (59-28) Hrvatska je došla zakucavanjem Zubca u 24. minuti. Do najvećih +33 (80-47) hrvatski su košarkaši došli u 37. minuti.

Imajući u vidu činjenicu da je EuroBasket pred vratima te ne želeći riskirati s mogućim ozljedama, Mulaomerović je rasporedio minutažu te dao priliku i igračima koji nisu u udarnoj postavi, a poštedio je napora Marija Hezonju koji je još na subotnjem treningu osjetio određene bolove pa je prosjedio cijelu utakmicu.

Hrvatskim košarkašima slijedi put u Milano, gdje će 2. rujna (17 sati) otvoriti nastup na Europskom prvenstvu protiv reprezentacije Grčke koju predvodio Giannis Antetokounmpo. Već dan poslije će Hrvatska za suparnika imati reprezentaciju Velike Britanije (14.15 sati). Nakon dana odmora slijede dvoboji s Estonijom 5. rujna (14.15 sati) i Italijom 6. rujna (21 sat). Grupnu fazu natjecanja će hrvatski košarkaši zaključiti 8. rujna (14.15 sati) utakmicom protiv Ukrajine.

U nedjelju je uvjerljivu pobjedu u skupini E pretkvalifikacija za EuroBasket 2025. ostvarila i Poljska koja je sa 91-55 bila bolja od Austrije u Schwechatu.

Što se tiče ovog natjecanja, nove obveze hrvatske košarkaše čekaju u studenom, kad će gostovati u Austriji (10.11.) te biti domaćini Poljskoj (13.11.), S dvije pobjede u tim utakmicama Hrvatska bi i mateatički osigurala prvo mjesto u skupini, a time i plasman u kvalifikacije za EuroBasket 2025.

Foto: HKS

Tagovi: hrvatska košarkaška reprezentacija, Karlo Matković, Mario Hezonja, Ivica Zubac, Lovro Gnjidić, Bojan bogdanović
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE