GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski vaterpolisti izgubili od Mađarske, ostali bez medalje

Hrvatski vaterpolisti izgubili od Mađarske, ostali bez medalje
PORAZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2021 / 14:19
Autor: SEEbiz / H
TOKIO - Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u Tokiju u četvrtfinalu od Mađarske 15:11 (2:3, 5:2, 4:3, 4:3). Tako je Hrvatska ostala bez polufinala i borbe za jednu od medalja što je velik udarac za naš vaterpolo.

Hrvatski vaterpolisti tako neće nastaviti niz osvajanja olimpijskih odličja nakon zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016.

Luka Bukić postigao je četiri pogotka za Hrvatsku, Paulo Obradović je dodao dva, dok je u sastavu Mađarske Krisztian Manhercz sa sedam pogodaka iz osam udaraca.

Dvoboj protiv Mađarske dobro je počeo, golovima Vukičevića, Bukića i Obradovića, redom s igračem više u bazenu, Hrvatska je stalno bila u prednosti u prvoj četvrtini. Odlično raspoložen bio je i Bijač s četiri obrane na početku, no te njegove obrane nisu imale efekta jer su se lopte često odbijale Mađarima koji su poentirali iz drugih prilika.

Najrasšpoloženiji mađarski igrač Manhercz je s dva gola s igračem više početkom druge četvrtine preokrenuo rezultat, pa iako su Joković i Bukić vratili prednost Hrvatskoj već tada je bilo vidljivo kako se Mađarska diže u igri, a Hrvatska pada. Manhercz je još jendim golom s igračem više poravnao na 5-5, a do kraja prvog poluvremena su Angyal i Varga odveli Mađarsku na 7-5.

Sredinom treće četvrtine Miloš je pogodio za 8-8, no uslijedila je nova mađarska serija od tri gola preko Manhercza, Erdelyija i Vamosa, koji je rasparao mrežu iza Bijača u posljednjim sekundama te dionice.

Tri pogotka zaostatka u samo jednoj četvrtini vrlo se teško stižu, pa se to nije dogodilo niti u ovoj utakmici. Štoviše, Mađari su povećali prednost i na četiri razlike te na kraju mirno priveli dvoboj kraju.

Mađarska će tako u polufinalu igrati protiv Grčke koja je ranije u srijedu u četvrtfinalu svladala Crnu Goru sa 10-4, dok će Hrvatska u petak od 7.00 sati igrati protiv Crne Gore u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.

Drugi polufinalni par čine Srbija i Španjolska, Srbija je sa 10-6 svladala Italiju, a Španjolska sa 12-8 SAD.

Foto: HVS

Tagovi: hrvatska vaterpolska reprezentacija, Loren Fatović, Maro Joković, Marko Bijač, Ivica Tucak
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE