GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatsko čudo od djeteta potpisalo za Real

Hrvatsko čudo od djeteta potpisalo za Real
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2023 / 21:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prije tri mjeseca 12-godišnji mladi košarkaš Novog Zagreba Toni Garma oduševio je svijet ubacivši nevjerojatna 73 poena u pobjedi svog kluba protiv Cibone. Novi Zagreb je slavio 94:73, a Garma je ubacio jednaki broj poena koliko i cijela ekipa mladih cibonaša.

Toni Garma je sin bivšeg košarkaša Zagreba Nikole Garme, a o kakvom se talentu radi dovoljno govori da u svom uzrastu zabija više od 40 poena po utakmici te da igra u pretkadetskoj (U-15) i kadetskoj (U-17) konkurenciji, a odigrao je nekoliko utakmica i za juniore.

Mladi Garma je tada zapeo za oko svim najboljim europskim klubovima, a najkonkretniji je bio Real. Garma je u travnju bio gost Kraljevskog kluba na Torneig FIBA Castelldefels U-13 turniru, najvećem za taj uzrast u Španjolskoj. Osvojio je srebrnu medalju nakon što je u finalu kao igrač Reala izgubio od Barcelone, ali je porušio sve rekorde.

U šest utakmica zabio je čak 170 poena, a srušio je i rekord turnira s 57 poena u jednoj utakmici. "Iznimna nam je čast što je rad našeg kluba prepoznat te smo, prije svega, neizmjerno ponosni na Tonija kojega je najveći europski klub uočio i pozvao da bude član njihove ekipe", napisali su tada iz MKK Novi Zagreb, Garminog matičnog kluba.

Real je mladu nadu sad i službeno doveo. Garma se oprostio od svojih prijatelja i suigrača i svoj košarkaški put nastavit će u najtrofejnijem europskom klubu u povijesti.

Premda je nezahvalno u ovom uzrastu bilo što prognozirati i očekivati, impresionira lakoća igre i zabijanja koševa Tonija Garme. Posebno je impresivan njegov repertoar šuta za tri poena, ali i svih ostalih poteza.

Tagovi: Toni Garma, Zagreb, Real, Real Madrid
PROČITAJ I OVO
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NBA PLAYOFF
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NEW YORK - Popunjena su tri od četiri mjesta u polufinalu Istočne konferencije doigravanja u NBA ligi. Nakon što su svoju poziciju ondje osigurali Boston Celticsi protiv Miami Heata, među posljednja četiri na Istoku plasirali su se New York Knicksi i Indiana Pacersi.
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE