GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ibrahimović: Europska liga nije za mene, ja igram da bih osvajao trofeje

Ibrahimović: Europska liga nije za mene, ja igram da bih osvajao trofeje
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2020 / 19:25
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Zlatan Ibrahimović, jedan od najboljih nogometaša na svijetu u zadnjih 20 godina, nije siguran hoće li po završetku sezone ostati u AC Milanu, te hoće li nastaviti igračku karijeru.

"U Milan sam došao zbog strasti i ovdje igram praktično besplatno. Ovo više nije veliki Milan kakav pamtimo, ali moramo dati sve od sebe do kraja prvenstva i odigrati najbolje što možemo", kazao je Ibrahimović za La Gazzettu dello Sport.

Ibrahimović se "rossonerima" pridružio koncem prosinca kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s LA Galaxyjem, te je potpisao suradnju do kraja sezone. Iako Milan odlično igra nakon korona-pauze, te je dobio Romu (2-0), Lazio (3-0) i Juventus (4-2), jedino se može nadati plasmanu u Europsku ligu, jer mu četvrtoplasirani Inter bježi 16 bodova sedam kola prije kraja.

"Ibra igra da bi osvajao trofeje. Ako to ne mogu, onda je bolje da ostanem doma. Milan nije klub kojeg može zadovoljiti igranje u Europskoj ligi, a Ibra nije nogometaš koji spada u Europsku ligu. Ako situacija ostane ovakva, teško mogu zamisliti da bih ostao u Milanu sljedeće sezone", rekao je Ibrahimović, koji o sebi voli govoriti u trećem licu.

Iako ima 38 godina, Ibrahimović još uvijek nije rekao zbogom nogometu: "Ibra je rođen da bi igrao nogomet i još uvijek je to stvar koja mi najbolje ide u životu. No, tko zna kako ću se osjećati za dva mjeseca i tko zna što će se dogoditi u AC Milanu".

On je potvrdio da se je prije polufinala kupa Italije verbalno sukobio s izvršni direktorom AC Milana Ivanom Gazidisom.

"Tom prigodom govorio sam u svoje ime, ali i u ime momčadi. Tražio sam da mi kaže koja je moja budućnost u klubu, ali i kako vidi budućnost Milana. Još uvijek osjećam strast prema nogometu i ako odem u neki drugi klub, onda će to biti sredina gdje ljudi drže do svoje riječi", istaknuo je Ibrahimović.

Milan je u ožujku otpustio sportskog direktora kluba Zvonimira Bobana, koji je kritizirao Gazidisa jer je doznao da je radio iza leđa njemu i tehničkom direktoru Paolu Maldiniju, te da je načelno dogovorio dolazak Ralfa Rangnicka (61). Njemački stručnjak bi u novoj sezoni trebao biti trener, ali i menadžer AC Milana, čime bi Boban i Maldini postali višak, odnosno više ne bi odlučivali o igračkom i trenerskom kadru.

Na upit novinara "La Gazzette dello Sport" što misli o Rangnicku, najbolji švedski nogometaš svih vremena je odgovorio: "Tko je Rangnick? Nemam pojma tko je on".

Tagovi: Zlatan Ibrahimović, Europska liga, AC Milan
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE