GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ibrahimović najviše zabio za PSG, najviše zabio St Etienneu

Ibrahimović najviše zabio za PSG, najviše zabio St Etienneu
STATISTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2021 / 16:20
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Postigavši dva gola protiv Crotonea proteklog vikenda, sjajni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović (39) prešao je nevjerojatnu brojku od 500 golova u karijeri. Najviše ih je zabio u dresu Paris Saint-Germaina, a najviše je zabio St Etienneu.

Ibrahimović je 501 pogodak u 825 nastupa u klupskoj karijeri raspodijelio u 22 različite sezone i za devet različitih klubova.

Počeo je 1999. u Malmo za koji je bio strijelac 18 puta, potom je 48 puta zabio za Ajax, 26 puta za Juventus, 66 puta za Inter, 22 puta za Barcelonu, 56 puta tijekom svog prvog boravka u Milanu, 156 puta za Paris SG, 29 puta za Manchester United, 53 puta za LA Galaxy, a sada je na učinku od 27 golova u svom drugom boravku u Milanu.

"Znači da sam postigao neke golove u svojoj karijeri, ali moramo nastaviti kako bi pomogli momčadi na najbolji mogući način", rekao je Ibrahimović nakon što je ušao u "Klub 500".

"Moj posao je zabijati golove i stvarati prilike za postizanje golova," dodao je.

U 13 sezona je zabio više od 20 golova, a u pet sezona više od 30 golova, a njegovo najplodnije razdoblje bilo je u PSG-u gdje je tijekom četiri sezone zabio 35, 41, 30 i 50 golova. U karijeri je pucao 91 jedanaesterac pri čemu je 77 uspješno izveo.

Ovim brojkama moramo dodati i 62 gola u 116 nastupa za švedsku reprezentaciju.

"Možemo mu samo čestitati. To je nevjerojatan učinak, ali govorimo o neprikosnovenom broju 1, prvaku. Želim mu samo ponovno čestitati i poslati mu poruku, ne mora se zaustaviti na tom broju," kazao je Milanov strateg Stefano Pioli.

Švedski majstor je najviše "volio" St Etienne, ukupno im je zabio 17 golova, dok je po 12 golova zabio Romi i Palermu, a po 11 Marseilleu i Nici.

"On je jedan od najnevjerojatnijih igrača u posljednjih dvadeset godina", komentirao je Jose Mourinho, koji ga je vodio u Interu (2008/09), a zatim u Manchester Unitedu (2016/18).

"Sa 40 godina još uvijek je fantastičan iako je nikada nije osvojio Ligu prvaka," dodao je portugalskli stručnjak.

Iako je u Ligi prvaka postigao 48 golova za sedam različitih klubova, Ibrahimović nikada nije osvojio Ligu prvaka. Osvojio je Europsku ligu s Manchester Unitedom (2017) i klupsko SP s Barcelonom (2009). Ukupno je osvojio 31 klupski trofej.

Za njega nije bilo dvojbe koji mu je najljepši gol u karijeri. Onaj protiv Engleske iz 2012. godine kada je zatresao mrežu suparnika škaricama sa više od 30 metara.

Bilo je to na otvaranju Friends Arene u Stockholmu, a Švedska je u prijateljskom susretu pobijedila Englesku sa 4-2. Ibrahimović je briljirao postigavši sva četiri gola za svoj sastav, a posebno je atraktivan bio njegov posljednji pogodak kada je u prvoj minuti sudačke nadoknade “škaricama” iskosa sa više od 30 metara lobao istrčalog vratara Harta.

"Postigao sam dosta golova koje će ljudi pamtiti, ali onaj koji će zauvijek pamtiti je gol protiv Engleske koji sam dao škaricama. Na početku su mi engleski igrači svašta pričali i tijekom utakmice su bili bezobrazni, ali sam im dao poklon za cijeli život", rekao je Ibrahimović tada.

GOLOVI PO KLUBOVIMA:
156 - Paris Saint-Germain
83 - AC Milan
66 - Inter
53 - LA Galaxy
48 - Ajax
29 - Manchester United
26 - Juventus
22 - Barcelona
18 - Malmo

KLUBOVI KOJIMA JE NAJVIŠE ZABIO
17 - Saint-Etienne
12 - Roma, Palermo
11 - Marseille, Nica
10 - Inter Milano, Parma, Bastia...

Tagovi: Zlatan Ibrahimović, AC Milan, LA Galaxy, Ajax, Juventus, Paris SG, Barcelona, Inter, Manchester United, St. Eteinne
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE