GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Igor Miličić, čovjek koji je srušio Slovence

Igor Miličić, čovjek koji je srušio Slovence
SKICA ZA PORTRET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2022 / 08:25
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Igor Miličić, hrvatski izbornik Poljske, vodio je reprezentaciju do najveće senzacije na Eurobasketu.

Njegova momčad u drami je izbacila Sloveniju (90:87), aktualnog prvaka Europe predvođenog Lukom Dončićem. Poljska je u 19. minuti imala čak 23 poena prednosti (54:31), ali su se Slovenci vratili u igru sjajnom trećom četvrtinom i serijom 24:6.

Ipak, u zadnjoj četvrtini Poljska je vratila prednost i u napetoj završnici stigla do neočekivanog trijumfa za polufinale s Francuskom te slanje Dončića i suigrača kući, piše Index. Miličić, playmaker juniorske reprezentacije Hrvatske koja je '94. osvojila europsko srebro, bio je predodređen za veliku igračku karijeru, ali ga je teška ozljeda dok je igrao za Split usmjerila na nomadski put: Grčka, Turska, Rusija, Kosovo, Poljska...

U zadnjoj od spomenutih država igrao je čak osam godina, oženio se i zasnovao obitelj, a zatim postao i uspješan trener. Tri puta je osvojio prvenstvo, dva s Anwilom i jedan s Ostrowom. Sada je s reprezentacijom ostvario veliki pothvat.

Nakon pobjede karijere Miličić je blistao: "Presretni smo. Moji igrači imaju jaja kao lubenice, srce kao mjesec, ponavljam to i presretni smo gdje smo. Košarka je u Poljskoj u velikom zamahu i nadamo se da je ovo ogroman motiv za svu našu djecu da nastave razvijati se. Nadamo se da hejteri idu van, ostvarili smo veliki cilj i nadamo se da ćemo dugo ostati na toj razini."

Miličić je otkrio kako se osjećao kada mu je momčad u trećoj četvrtini ispustila spomenuta 23 koša prednosti: "Zamislite da nas je netko prije utakmice pitao bismo li htjeli imati taj rezultat poslije tri četvrtine protiv Slovenije u četvrtfinalu Eura. Bili bismo presretni. Zato sam još više sretan što su igrači pokazali veliki karakter i vratili se i napravili ovo što smo napravili u zadnjoj četvrtini."

Poljski izbornik poklonio se Mateuszu Ponitki, koji je zasjenio Dončića: "To je vjerojatno najveći poljski igrač svih vremena. On je još mlad, vrijeme je ispred njega i nas, nevjerojatan je lider. Ovo što je danas napravio je nevjerojatno. Nevjerojatno je što je napravila cijela momčad."

Najavio je polufinale: "Poštujemo Francusku, ima sjajne igrače. Nema momčadi u polufinalu koja je ovdje slučajno, uključujući i nas. Nismo incident, iako mnogi nisu vjerovali u nas. Četiri najbolje momčadi su u polufinalu."

Tagovi: Igor Miličić, Poljska, KK Split, Mateusz Ponitka, Luka Dončić
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE