GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Igrači RB Leipziga, Bayera, Mainza i Hoffenheima pristali na smanjenje plaća

Igrači RB Leipziga, Bayera, Mainza i Hoffenheima pristali na smanjenje plaća
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2020 / 21:37
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Igrači RB Leipziga, Bayer Leverkusena, Mainza i Hoffenheima u srijedu su prihvatili smanjenje plaća nakon što je njemačko nogometno prvenstvo obustavljeno zbog pandemije koronavirusa.

Kapetan Bayer Leverkusena Lars Bender rekao je kako su pregovori trajali posljednjih nekoliko tjedana i da su u utorak postigli dogovor.

"Momčad je spremna odreći se dijela plaće kako bi podržala klub u naporima da financijski prevlada koronsku krizu", rekao je Bender.

Iz Leipziga su objavili kako se igrači odriču dvoznamenkastog postotka plaća kako bi zaštitili zaposlenike u klubu, dok se zbog pandemije ne igra nogomet.

"Kao momčad želimo dati svoj doprinos. Mnogi ljudi ovih dana gube posao ili moraju raditi skraćeno radno vrijeme. Mi smo naravno, sretni što to dosad nije bilo potrebno u RB Leipzigu, no želimo dati svoj obol," kazao je kapetan Willi Orban.

Na smanjenje plaća pristali su i u Hoffenheimu čiji boje brani hrvatski reprezentativac Andrfej Kramarić. Dio plaća igrača Hoffenheima otići će u fond za lokalne sportske klubove.

Bundesliga je obustavljena od sredine ožujka, a vodstvo Njemačke nogometne lige (DFL) u utorak je produžilo suspenziju natjecanja najmanje do 30. travnja.

DFL je također, najavio kako će se nastavak vjerojatno igrati bez gledatelja.

Bayer nije jedini njemački klub koji je smanjio plaće igrčima. Već ranije to su učinili Bayern, Borussia Dortmund, Schalke, Borussija Moenchengladbach, Union Berlin,...

Kapetan Bayerna Manuel Neuer smatra kako je potpuno prirodno da se igrači odreknu dijela primanja dok traje kriza zbog pandemije izazvane koronavirusom.

"Mi nogometaši smo posebno povlaštena skupina profesionalaca, za koje je potpuno izvjesno da trebaju pristati na financijske ustupke kad je to potrebno", izjavio je Neuer za njemačke medije.

Tagovi: RB Leipzig, Bayer, Mainz, Hoffenheim, Bundesliga, Lars Bender, Andrej Kramarić, Dani Olmo
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE