GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Inter svladao Napoli, pogodak Perišića

Inter svladao Napoli, pogodak Perišića
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2021 / 20:22
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić bio je strijelac drugog pogotka u pobjedi njegovog Intera 3-2 (2-1) nad Napolijem na San Siru u derbiju 13. kola talijanske Serie A.

Napoli je doživio prvi poraz u sezoni, a momčad Maurizija Sarrija je u ovom dvoboju primila gotovo isti broj pogodaka (3) kao u dosadašnjih 12 kola (4).

Za Napoli je dvoboj na San Siru dobro počeo, jer je u 17. minuti Poljak Piotr Zielinski doveo goste u vodstvo. No, već u 25. minuti je domaća momčad izjednačila, kad je Hakan Calhanoglu realizirao kazneni udarac. Isti igrač je u 44. minuti ubacio s lijeve strane, a na prvoj vratnici sjajno je reagirao hrvatski reprezentativac Ivan Perišić i glavom proslijedio loptu prema mreži. Gostujući vratar Ospina uspio je loptu odbiti, ali tek nakon što je ona cijelim obujmom prošla gol-crtu pa je Inter poveo sa 2-1. U 61. minuti je Lautaro Martinez povećao prednost aktualnih prvaka na dva pogotka.

Nadu u novi preokret Napoliju je vratio Dries Mertens sjajnim udarcem u 78. minuti. Gosti su do kraja utakmice mogli doći do izjednačenja, ali je 91. minuti Interov vratar Samir Handanović nevjerojatnom intervencijom spriječio pogodak nakon udarca Marija Ruija, a u 97. minuti je Dries Mertens neometan sa osam metara poslao loptu preko grede.

Perišić je u igri bio do 88. minute, a Marcelo Brozović je odigrao cijeli dvoboj za Inter.

Napoli je osmom pobjedom u sezoni došao do 28 bodova te za vodećim dvojcem, Napolijem i Milanom, sada zaostaje samo četiri boda.

U prve tri nedjeljne utakmice gostujuće momčadi su osvojile sedam od mogućih devet bodova, uz pobjede Venezije nad Bolognom (1-0) i Sampdorije protiv Salernitane (2-0) te remi Cagliarija sa Sassuolom (2-2).

Veneziji je sva tri boda u Bologni donio Okereke pogotkom u 61. minuti. Bologna je sa 18 bodova ostala na 9. mjestu, a Venezia je sa 15 bodova skočila na 13. poziciju.

Sampdoria je Salernitanu ostavila na dnu ljestvice i privremeno sa 12 bodova izašla iz opasne zone. Gosti su poveli autogolom Di Tacchija u 40. minuti, a samo tri minute poslije Candreva je pogodio za konačnih 2-0.

Sassuolo je pred svojim navijačima dvaput vodio protiv Cagliarija, ali su gosti oba puta uspjeli brzo doći do izjednačenja. Scamacca je u 37. minuti doveo Sassuolo u vodstvo, da bi samo tri minute poslije Balde izjednačio. U 52. minuti je Berardi bio precizan iz kaznenog udarca za novo vodstvo domaćih, a s bijele točke je i Cagliari izjednačio u 56. minuti, kad je mrežu pogodio Joao Pedro.

Cagliari se zahvaljujući tom bodu pomaknuo na predzadnje mjesto na ljestvici s istim brojem bodova (7) kao i zadnja Salernitana. Sassuolo drži 12. mjesto sa 15 bodova.

Od 20.45 sati će Genoa ugostiti Romu.

Posljednja dva dvoboja bit će odigrana u ponedjeljak, kad će Verona pod vodstvom Igor Tudora ugostiti Empoli (18.30 sati), a Torino s Ivanom Jurićem na čelu biti domaćin Udineseu (20.45).

Tagovi: Inter, Napoli, Ivan Perišić, Dries Mertens, Marcelo Brozović, Hakan Calhanoglu, Maurizio Sarri
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE