GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Interu derbi nakon preokreta, golovi Brozovića i Rebića

Interu derbi nakon preokreta, golovi Brozovića i Rebića
SERIE A
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2020 / 07:34
Autor: SEEbiz / H
MILANO - U jednom od najvećih derbija talijanskog nogometa, poznatom i kao "Derby della Madonnina, Inter je pobijedio Milan sa 4-2 nakon što je gubio sa 0-2, a među strijelce su se upisali i hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Ante Rebić.

ilan je nakon prvog poluvremena vodio 2-0 golovima Ante Rebića (40) i Zlatana Ibrahimovića (45%2B1), no Inter je u nastavku okrenuo rezultat sa četiri gola, a strijelci su bili Marcelo Brozović (51), Matias Vecino (53), Stefan de Vrij (70) i Romelo Lukaku (90 3).

Bila je to sjajna utakmica sa šest golova i još niz prilika na obje strane, a Inter je četvrtom uzastopnom pobjedom protiv gradskog suparnika izbio na vrh ljestvice Serie A.

Milan je mogao do vodstva već u devetoj minuti, no udarac Hakana Calhanoglua sa 20 metara završio je u okviru gola. U 18. minuti uzvratio je Diego Godin koji je nakon ubačaja iz kornera pucao glavom pored gola.

Daleko bolju igru u prvom dijelu Milan je pretvorio u vodstvo u 40. minuti. Zlatan Ibrahimović je jednu dugu loptu glavom spustio Rebiću koji je lagano zabio za 1-0 postigavši svoj četvrti gol ove sezone. U posljednjim trenucima prvog dijela i Ibrahimović se upisao među strijelce. Nakon ubačaja iz kornera Kessie je prebacio loptu na drugu stativu do švedskog napadača koji je glavom zabio za 2-0.

Na otvaranju drugog dijela Inter se fantastično vratio izjednačivši nakon svega osam minuta. Smanjio je Brozović sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora u 51. minuti, da bi samo dvije minute kasnije Vecino zabio za 2-2. Brozoviću je to bio treći gol ove sezone, a zanimljivo Milanu je zabio i u prvoj utakmici. Domaćin je do potpunog preokreta stigao u 70. minuti kada je De Vrij nakon kornera udarcem glavom svladao Gianluigija Donnarummu.

Inter je u 80. minuti mogao staviti točku na i, ali je Christian Eriksen iz slobodnog udarca s više od 25 metara pogodio spoji vratnice i grede. Milan je u 90. minuti mogao izvući bod, ali je Ibrahimović također, pogodio vratnicu. Tri minute kasnije sve dvojbe je razriješio Lukaku zabivši za 4-2.

Brozović je za Inter igrao cijeli susret, dok je Rebić u suparničkom sastavu igrao do 84. minute.

U ranije odigranom susretu Lazio je na gostovanju pobijedio Parmu sa 1-0 produživši niz bez poraza na 18 kola. Posljednji poraz Rimljani su doživjeli koncem rujna od Intera (0-1), a nakon toga su su spojili 14 pobjeda i četiri remija.

Pogodak odluke zabio je Felipe Caicedo u 41. minuti postigavši osmi gol ove sezone.

Na ljestvici vodi Inter sa 54 boda koliko ima Juventus, ali uz slabiju razliku pogodaka, dok je Lazio treći s bodom manje.

Tagovi: Inter, AC Milan, Mateo Broozović, Ante Rebić, Zlatan Ibrahimović, Romelou Lukaku, Stefan de Vrij
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE