GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Island dolazi u skupinu s Hrvatskom

Island dolazi u skupinu s Hrvatskom
EP U RUKOMETU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2022 / 20:21
Autor: SEEbiz / H
BUDIMPEŠTA - U susretu posljednjeg kola B skupine Europskog rukometnog prvenstva Island je u Budimpešti pobijedio Mađarsku sa 31-30 osvojivši prvo mjesto u skupini pa će natjecanje u drugom krugu nastaviti u skpini s Hrvatskom.

Island je na koncu osvojio prvo mjesto u skupini s tri pobjede i u drugi krug će, baš kao i Danska, te Francuska, prenijeti dva boda. Tko će uz Islanđane nastaviti natjecanje doznat ćemo večeras nakon susreta između Portugala i Nizozemske. Mađarska je nakon poraza ostala na dva boda i više nema izgleda za prolaz.

U slučaju portugalske pobjede zatvorio bi se krug s tri ekipe sa po dva boda. No, već sada je jasno kako bi Mađari u tom krugu ispali. Oni su trenutačno na dva boda i -2 razlici pogodaka. Nizozemska ima dva boda (pobjedu protiv Mađarske) i +3, dok je Portugal (izgubio od Mađarske) bez bodova i na -1 razlici pogodaka.

Mađarska i Island su odigrali žestoku i dramatičnu utakmica koja je odigrana u grotlu MVM Domea pred više od 20.000 gledatelja. Tijekom susreta vidjeli smo čak 23 izjednačenja, a utakmica je prelomljena kada je Island tri minute prije kraja pobjegao na +2 (31-29). Mađarska je smanjila na 31-30, te imala napad za izjednačenje, ali nije uspjela.

Island su do pobjede predvodili Bjarki Mar Elisson s devet, te Omar Ingi Magnusson s osam golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Bence Banhidi sa šest i Zoltan Szita s pet golova.

Hrvatska će drugi krug otvoriti 20. siječnja u Budimpešti protiv Crne Gore, dva dana kasnije igrat će protiv Danske, a 24. siječnja protiv Islanda.

Posljednjeg suparnika doznat ćemo večeras, a bit će to Portugal ili Nizozemska.

Tagovi: Island, hrvatska rukometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE