GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Italija i Wales prošli, Švicarska u čekaonici

Italija i Wales prošli, Švicarska u čekaonici
SKUPINA A
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2021 / 20:06
Autor: SEEbiz / H
RIM - Nakon odigranih susreta trećeg kola A skupine EURO-a, reprezentacije Italije i Walesa prošle su u osminu finala, dok je Švicarska osvojila treće mjesto i morat će čekati rasplet u ostalim skupinama kako bi doznala ide li i ona dalje.

Italija je u susretu posljednjeg kola u Rimu pobijedila Wales sa 1-0 upisavši i treću pobjedu u skupini.

Pogodak odluke zabio je Matteo Pessina u 39. minuti utakmice. Wales je od 55. minute igrao bez isključenog Ethna Ampadua.

Bila je to 30. utakmica "Azzurra" u nizu bez poraza, čime je izbornik Roberto Mancini izjednačio talijanski rekord star 83 godine. Do sada najduži niz bez poraza "Azzurri su ostvarili od studenog 1935. do prosinca 1938. kada su pod vodstvom Vittoria Pozza nanizali 30 susreta bez poraza pri čemu 24 pobjede i šest remija.

Posljednji poraz Mancini je na klupi "Azzurra" upisao u rujnu 2018. u Lisabonu od Portugala (0-1) u Ligi nacija, a potom nje njegova momčad nanizala 25 pobjeda i pet neodlučenih ishoda.

U drugom susretu Švicarska je u Bakuu pobijedila Tursku sa 3-1. Strijelci za Švicarsku bili su Haris Seferović (6) i Xherdan Shaqiri (26, 68), dok je Steven Zuber imao tri asistencije. Pogodak za Tursku zabio je Irfan Can Kahveci (62).

Na koncu je Italija osvojila prvo mjesto s devet bodova, Wales i Švicarska imaju po četiri boda, a kako je njihov međusobni susret završio 1-1, odličivala je razlika pogodaka koja je otišla na velšku stranu.

Turska je s tri poraza zaključila natjecanje u skupini.

REZULTATI:
Italija - Wales 1-0 (Pessina 39)
Švicarska - Turska 3-1 (Seferović 6, Shaqiri 26, 68 / Kahveci 62)

LJESTVICA
1. Italija 3 3 0 0 7-0 9
2. Wales 3 1 1 1 3-2 4
3. Švicarska 3 1 1 1 4-5 4
4. Turska 3 0 0 3 1-8 0

Tagovi: Matteo Pessina, Italija, Haris Seferović, Xherdan Shaqiri
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE