GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Italija izborila Final Four, golijada u Londonu

Italija izborila Final Four, golijada u Londonu
LIGA NACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2022 / 08:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakon Hrvatske i Nizozemske plasman na završni turnir Lige nacija, koji će se održati od 14. do 18. lipnja iduće godine, izborila je i reprezentacija Italije.

Aktualni europski prvaci su u izravnom sudaru za prvo mjesto u skupini 3 elitnog razreda Lige nacija u Budimpešti pobijedili Mađarsku sa 2-0.

Mađari su uoči zadnjeg kola imali dva boda više od Italije i bio im je dovoljan bod, no "Azzurri" su Puškaš Arenu napustili s punim plijenom.

Italija je povela u 27. minuti golom Giacoma Raspadorija koji je iskoristio pogrešku domaće obrane. Adam Nagy je neoprezno vratio loptu vrataru Peteru Gulacsiu koji je kratko odbio do napadača Napolija, a ovaj je zabio za 1-0.

Domaćin je mogao izjednačiti u 45. minuti, pucao je Dominik Szoboszlai, ali je Gianluigi Donnarumma bio spreman. Korak bliže pobjedi gosti su stigli u 52. minuti kada je Federico Dimarco zabio za 2-0.

Do kraja susreta Mađarska je pokušavala, ali ipak nije uspjela prirediti još jedno iznenađenje. Mađarska je u skupini kod kuće porazila Englesku prvi put u posljednjih 60 godina, potom je slavila na Wambleyju prvi put nakon 1953. godine, te dobila Njemačku u službenoj utakmici nakon 1954. Protiv "Azzurra" ipak nije išlo.

U drugom susretu iz skupine koji nije imao rezultatsku važnost, već se igrao za prestiž, Engleska i Njemačka su remizirale 3-3. Zanimljivo, svih šest golova palo je u drugom poluvremenu.

"Elf " je poveo 2-0, "Gordi Albion" je okrenuo rezultat s tri gola, da bi gosti ipak izjednačili.

Za domaći sastav zabili su Luke Shaw (72), Mason Mount (75) i Harry Kane (83-11m), a za goste Ilkay Gundogan (52-11m) i Kai Havertz (67, 87).

Na koncu je Italija osvojila prvo mjesto i seli na Final Four. Mađarska je druga, Njemačka treća, a Engleska bez pobjede u skupini seli u niži rang.

Posljednjeg putnika na Final Four doznat ćemo sutra kada se u Bragi sastaju Portugal i Španjolska. Domaćinu je dovoljan i bod.

U skupini 3 Lige B i prije zadnjeg kola znalo se da Bosna i Hercegovina seli u viši rang, no bilo je otvoreno pitanje tko će ispasti. Na koncu u niži rang ispadaju Rumunji premda su u zadnjem kolu pobijedili BiH sa 4-1.

Za domaćine su zabili Dennis Man (38), George Puscas (73, 86) i Andrei Ratiu 79), a za goste Edin Džeko (77).

U drugom susretu Finska je na gostovanju pobijedila Crnu Goru sa 2-0 i spasila se. Crna Gora je zaključila natjecanje s istim brojem bodova kao i Rumunjska, ali je bila bolja u međusobnim susretima.

Žarko Tomašević je zaradio crveni već u 17. minuti, a Finci su s igračem više zabili dva gola. Strijelci su bili Oliver Antman (47) i Benjamin Kallman (53).

U skupini 4 Lige C Gruzija je potvrdila prvo mjesto u skupini i plasman u viši rang gostujućom 2-1 pobjedom protiv Gibraltara. Za goste su zabili Kviča Kvartškelija (19) i Giorgi Tsitaišvili (48), a za domaćine Louie Annesley (75).

Bugarska je na gostovanju pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 1-0 golom Kirila Despodova (50). Domaćin je od 14. minute igrao s igračem manje, nakon što je isključen Todor Todoroski.

U susretu 2 Lige D Estonija je na gostovanju pobijedila San Marino sa 4-0 potvrdivši plasman u viši rang.

Strijelci su bili Henri Anier (38, 79), Taijo Teniste (56) i Rauno Sappinen (66).

Tagovi: Liga nacija, Italija, Mađarska, Federico Dimarco, Giacomo Raspadori
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE