GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivanišević: Zapad ne voli Đokovića jer se usudi da kaže šta mu je u glavi

Ivanišević: Zapad ne voli Đokovića jer se usudi da kaže šta mu je u glavi
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2021 / 12:58
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Goran Ivanišević otkrio je zbog čega Novak Đoković trpi stalne napade zapadnih medija, ali i otkrio brojne zanimljive detalje sa poslednjeg Australijan opena.

Objasnio je od čega je najviše strepeo tokom turnira.

“Opet udaranje po njemu jer se potrudio, on je jedini stao u odbranu igrača, da proba da im se nešto poboljša. Onda nesrećna povreda u pola turnira, imao je četiri teška meča. On je znao posledice, rekao je da je tu da osvoji. Novakova glava je tu najvažnija. Ja sam se iskreno najviše plašio protiv Miloša Raonića i Aleksandra Zvereva jer je to još bilo sveže. Najviše ga je bolelo kod riterna, a ne zna se ko jače servira od njih dvojice. Potom polufinale i finale, te predstava protiv najboljeg tenisera u zadnja tri meseca – Danila Medvedeva. Deklasirao ga je na svom terenu, gde nikada nije izgubio. Pokazao je da je najbolji igrač na svetu”, objasnio je Ivanišević za HRT.

Ivanišević je pojasnio zbog čega zapadni mediji ne gledaju blagonaklono prema Đokoviću.

“Zapad ne voli tako moćnog čoveka, koji ima vojsku navijača i koji se usudi da kaže šta mu je u glavi. Veruje u svoja razmišljanja, opasan je za zapad. Nekako je to krenulo od prvog zaključavanja, pa preko Adria tour, ne znam šta se zapravo to tamo specijalno dogodilo. Tu je i nesrećni US Open, pa loše finale Rolan Garosa i kraj sezone. Onda se pojavila i ova priča o izmišljanju povrede. Kakvo izmišljanje povrede? Čovek vodi 2:0 u setovima i sada bi izmislio povredu da dobije Tejlora Frica. Kada neki drugi to rade onda je to herojski čin i govori se ‘svaka čast’. Ali, uspeo je. Potrošio je puno energije, pomagali smo mu da se ne zamara s tim stvarima. Sve ga je to probudilo, dalo mu je dodatni motiv i snagu, a to se videlo na terenu.”

Govorio je i o dobrom odnosu koji ima sa najboljim teniserom sveta.

“Mentalitet je isti, jezik je isti, to jako puno pomogne u objašnjavanju, u razgovoru, na terenu. Čak ponekad ne moramo ništa ni da kažemo, dovoljno je da se pogeldamo. Balkanac može da trenira bilo koga, ali Balkanca ne može trenirati niko osim Balkanca”, rekao je, između ostalog, Ivanišević.

Tagovi: Goran Ivanišević, Novak Đoković, Australian Open
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE