GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izlazi roman o Bastianu Schweinsteigeru

Izlazi roman o Bastianu Schweinsteigeru
BIOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2022 / 11:26
Autor: SEEbiz / Deutsche Welle
MUNCHEN - Što se dogodi kada se spoje bivša nogometna zvijezda i autor bestselera? Bastian Schweinsteiger i Martin Suter pokazuju to novom knjigom „Jedan od vas“.

Bila je to vesela konferencija za novinare u jutarnjim satima: sportski voditelj Marcel Reif, autor bestselera Martin Suter, bivša nogometna zvijezda i svjetski šampion Bastian Schweinsteiger i njegova supruga, bivša teniska zvijezda Ana Ivanović pričaju o knjizi koja još nije objavljena.

Svi na podiju su vrhunski stručnjaci na svom području: Marcel Reif, uspješni i nagrađivani sportski novinar i komentator, Martin Suter, švicarski romanopisac čiji su bestseleri kao što je „Tamna strana mjeseca" ili „Slon" prevedeni na više od 30 jezika, Bastian Schweinsteiger, koji je 17 godina igrao za njemačkog prvaka Bayerna iz Münchena i 2014. kao njemački reprezentativac postao svjetski prvak te Ana Ivanović, bivša najbolja tenisačica svijeta i Schweinsteigerova supruga.

„Jedan od vas" je „autorizirana biografija u formi romana", kaže Suter. To je priča o sada 37-godišnjem Bastianu Schweinsteigeru, začinjena fiktivnim elementima. Knjiga je namijenjena širokoj publici: ljubiteljima nogometa i knjiškim moljcima.

Bio je to eksperiment za obojicu, i za nogometaša i za pisca. Schweinsteiger na početku nije bio zainteresiran za biografiju, a Martin Suter smišlja priče i nije biograf – to se prvo moralo spojiti.

Na kraju se to i dogodilo. Jedan bliski prijatelj je rekao Schweinsteigeru: „Ako netko treba napisati knjigu o tebi, onda to mora biti Martin Suter.” Schweinsteiger, koji do tada nije imao mnogo sklonosti prema književnosti, bio je radoznao i početkom 2020. je upoznao Švicarca. Njih dvojica su se odmah svidjeli jedan drugom - poslije pet minuta bili su na ti.

Ostatak je priča o povjerenju, brojnim razgovorima i mnogo, mnogo sati rada. Suter priznaje da ga je najviše iznenadilo koliko mu je vremena trebalo za pisanje knjige. Drugačije je izmišljati priče nego istinu pretočiti u roman.

A Schweinsteiger ovom knjigom želi motivirati: „Mislim da danas ima mnogo djece i obitelji koji nemaju nadu da se u životu može nešto postići“, kaže on i dodaje da se treba boriti i poslije poraza.

U romanu se ne radi o obračunu s bivšim suigračima, trenerima, menadžerima ili novinarima niti o uljepšavanju života nogometne zvijezde i milijunaša. To je pričao jednom čovjeku. I Suter i Schweinsteiger su to više puta isticali na konferenciji za novinare.

Suter nije želio mijenjati događaje koji su se zaista zbili: odigrala se prava nogometna utakmica, a promašeni penal je promašeni penal. „Da sam promijenio jedan događaj, cijeli roman bi postao fiktivan", kaže Suter.

Tako je dodao ne baš istinite detalje, a da ništa nije promijenio u stvarnoj priči. Zbog toga roman govori „istinite i gotovo istinite” stvari iz života Bastiana Schweinsteigera – i postao je bestseler već tjedan dana prije nego što je pušten u prodaju.

Glavni lik je zadovoljan rezultatom. Uvjerila ga je već prva verzija i samo malo toga je trebalo dodati. „Cijeli svoj život vidim u knjizi i to mi je važno", kaže bivša zvijezda Bayerna.

I naravno, to uključuje i njegovu ljubavnu priču s Anom Ivanović. Njegovi omiljeni dijelovi knjige su vjenčanje i rođenje djece. „To su bili trenuci kada bih volio da sam mogao zaustaviti vrijeme", rekao je 37-godišnjak.

Ana, „druga heroina knjige” (Marcel Reif), sjedila je pored svog supruga i tek nakon što joj je voditeljica prevela, shvatila je da joj je on upravo izjavio ljubav pred kamerama: „Naučila me je što znači ljubav. I kako se živi u obitelji. Veoma intenzivno."

Bastian Schweinsteiger kaže da u budućnosti svakako želi čitati više knjiga i naglašava: „Naročito one koje je napisao Martin!"

Tagovi: Bastian Schweinsteiger, Ana Ivanović, Martin Suter, Bayern
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE