GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iznenada preminuo Zlatko Saračević

Iznenada preminuo Zlatko Saračević
RUKOMETNA LEGENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2021 / 21:42
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Zlatko Saračević preminuo je u večeras u koprivničkoj bolnici nakon što nije uspio pokušaj oživljavanja. Pozlilo mu je nakon utakmice, a liječnici ga nisu uspjeli spasiti, javlja Jutarnji.

Velikan hrvatskog rukometa žestoko je proslavio pobjedu vrijednu naslova.

- Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo - rekao je Saračević.

Odmah nakon proslave stigle su teške vijesti iz Koprivnice. Naime, kako saznajemo, odmah nakon što će dati sljedeću izjavu mu je pozlilo nakon čega je nastala prava drama.

Saračević je hitno prebačen u bolnicu, a onda je stigla najgora vijest...

Zlatko Saračević rođen je 5. srpnja 1961. godine u Banjoj Luci.

Profesionalnu karijeru rukometaša započeo je u klubu Borac iz Banje Luke i već se tamo istaknuo kao jedan od najboljih igrača Jugoslavije 80-ih godina 20. stoljeća.

Za Borac je igrao deset godina i nakon toga se 1987. godine preselio u RK Medveščak. Za Medveščak je igrao tri godine i osvojio Kup Jugoslavije 1989. i 1990. godine.

Nakon Medveščaka igrao je u Nimesu, Bordeauxu, Istresu i Creteilu. Francusku ligu je osvojio dva puta i tri je puta bio proglašavan za najboljeg strijelca.

Godine 1997. vratio se u Zagreb i igrao je za Badel. U zadnje dvije sezone dok je igrao, dva je puta proglašen najboljim strijelcem u EHF Ligi prvaka.

Godine 2000. odlazi u Fotex Veszprem gdje je igrao dvije sezone, a 2002. godine zaigrao je za Zamet Crotek. U tom je klubu završio igračku karijeru i počeo raditi kao trener.

Godine 2003. Saračević je preuzeo klupu RK Zameta, ali nakon loše sezone smijenjen je 22. ožujka 2004. godine. Kratko vrijeme radio je kao pomoćni trener RK Zagreb. Godine 2016. preuzeo je klub u Dubrovniku.

Zlatko Saračević je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju u Švicarskoj na Svjetskom prvenstvu koje se održalo 1986. godine i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

S reprezentacijom Hrvatske nastavio je nizati velike rezultate pa je tako 1993. godine osvojio zlato na Mediteranskim igrama u Languedoc-Roussillonu.

S reprezentacijom je na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. godine osvojio brončanu medalju.

Godine 1995. Zlatko je s reprezentacijom postao svjetski doprvak na Svjetskom prvenstvu, a 1996. godine olimpijski pobjednik u Atlanti. Godine 1996. dobio je Državnu nagradu za šport “Franjo Bučar”.

Tagovi: Zlatko Saračević, Podravka Vegeta, Borac Banja Luka, Medveščak, PPD Zagreb, Zamet
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE