GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jakirović: Moramo dovesti dva, tri pojačanja

Jakirović: Moramo dovesti dva, tri pojačanja
DINAMO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2023 / 07:46
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Dinamo je u 6. kolu skupine C Konferencijske lige pobijedio Ballkani 3:0 i osigurao proljeće u Europi.

Momčad Sergeja Jakirovića dugo se mučila s Kosovarima, ali ih je slomila u završnici susreta golom Dine Perića u 69. te golovima Brune Petkovića u 72. i 77. minuti. Evo što je Dinamov trener rekao na press-konferenciji nakon utakmice.

"Igrali smo protiv jako dobre momčadi, koja je zajedno dvije godine. Nije bilo jednostavno, htjeli smo ih visoko stiskati, imali jednu dobru šansu Baturine i možda bi, da smo tu zabili gol, bilo lakše. Zadovoljan sam što smo otraga bili stabilni, ali nisam zadovoljan ogromnim brojem pogrešaka u zadnjoj trećini.

U poluvremenu smo se dogovorili da zadržimo mirnoću i da će gol doći. Nakon prvoga gola je sve bilo lakše, počeli smo igrati lakše i na kraju smo suvereno pobijedili. Čestitam dečkima na još jednom lijepom uspjehu, a to je prezimljavanje u Europi."

Kakva je situacija sa Šutalom?
Ne znamo još ništa. Rekao je da je dobio udarac u zglob, da je nešto kvrcnulo i vidjet ćemo nakon pregleda. Optimist sam, nadam se da nije ništa strašno.

Što je s Baturinom, izašao je na poluvremenu?
Odlučio sam da igra od prve minute. Imao je četiri dana temperaturu 39, dobro je da ga je sad malo "probilo". Igrat će sigurno u derbiju, samo ćemo vidjeti koliko.

Pet pobjeda u nizu su veliki vjetar u leđa za Hajduk, koji je možda i najvažnija utakmica ove sezone.
Sjajno za samopouzdanje, ali nama je ove sezone svaka utakmica važna. Važno je da nismo četiri utakmice primili gol i da smo svi zdravi i na broju. Sad samo da se dobro rekuperiramo i da spremni dočekamo nedjelju i taj derbi.


Kako ste zadovoljni sa Sučićem?
Jako je dobar, dobro je iskoristio svoje prilike. Donosi nam puno stabilnosti, rasteretio je i Mišića, koji je u biti osmica. Jako se dobro kuže njih dvojica, pa Mišić može puno više ići prema naprijed. Mlad je igrač, bit će oscilacija i vjerujem da će u budućnosti još više rasti.

Jeste li vidjeli u Ballkaniju nekog igrača za Dinamo?
Ako kažem kojeg, nastat će cirkus. Ima dobrih igrača, to je jako dobra momčad i pokazali su se jako dobro u ove dvije utakmice.

Pet pobjeda zaredom, je li vam žao što dolazi pauza?
Sigurno da nas veseli odmor jer je ovo bila 31. utakmica od 15. srpnja. To je skoro jedno prvenstvo HNL-a. Uz sve probleme koje smo imali u ovoj polusezoni, dečkima svaka čast. Nekad je bilo malo bolje, nekad malo slabije, ali davali su sve od sebe. Potreban nam je odmor, a polusezonu moramo završiti na najbolji mogući način. Neće ni biti puno odmora jer već početkom siječnja kreću pripreme.

Imate li neke želje u ždrijebu?
Apsolutno je svejedno. Vidio sam potencijalne protivnike, većina su bili prvaci svojih zemalja i, koga god izvučemo, bit će teško. Moramo se presložiti na zimu, dovesti dva, tri pojačanja.



Tagovi: Jakirović, Dinamo, Balllkani, Petković, Sučić, Baturina
PROČITAJ I OVO
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
ŠOKANTNO
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
DENVER - Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na svom parketu u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Zapadne konferencije NBA lige od Minnesota Timberwolvesa.
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
TURSKA
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
ISTANBUL - Nogometaši Fenerbahčea produžili su nadu u borbi za naslov prvaka nakon što su u susretu 37. kola turskog prvenstva u velikom derbiju na gostovanju pobijedili Galatasaray 1-0.
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
PREMIERSHIP
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
MANCHESTER - Manchester City obranio je naslov prvaka Engleske.
Martin Erlić se ozlijedio
PROBLEMI ZA DALIĆA
Martin Erlić se ozlijedio
RIM - Cagliari je u nedjelju u utakmici 37. kola talijanskog prvenstva u gostima sa 2-0 svladao domaći Sassuolo, a Martin Erlić napustio je teren u 20. minuti zbog ozljede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE