GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Japanci srušili Nijemce

Japanci srušili Nijemce
SKUPINA E
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2022 / 17:48
Autor: SEEbiz / H
DOHA - U dvoboju 1. kola skupine E Svjetskog prvenstva nogometaši Japana pobijedili su Njemačku preokretom s 2-1 (0-1).

Nijemci su poveli golom Ilkaya Gundogana iz penala u 33. minuti nakon što je vratar Shuichi Gonda srušio Davida Rauma. U 75. minuti izjednačio je nakon gužve Ritsu Doan, a potpuni preokret i senzaciju napravio je Takuma Asano golom u 83. minuti. Zanimljivo, oba japanska strijelca igraju u Bundesligi, u Freiburgu i Bochumu.

Japanci su napravili veliko iznenađenje na SP-u u Katru svladavši Njemačku s 2-1. Senzacija nije samo što su Japanci srušili jednog od favorita za naslov, već i zbog toga što su Nijemci vodili s 1-0 do 75. minute uz posvemašnju dominaciju i pregršt propuštenih prilika. Japanski izbornik je potkraj utakmice napravio nekoliko izmjena igrača, ali i sustava igre, a plod su bila dva gola i velika pobjeda nad Elfom.

Japanci su započeli vrlo hitro i žestoko, pa im je u 9. minuti zbog zaleđa poništen gol. No, otad do poluvremena "upalio" se njemački stroj i Nijemci su posve nadigrali japansku momčad.

Opsjedali su japanski kazneni prostor, redali su se udarci, a u 33. minutu uslijedio je gol. Japanski vratar Shuichi Gonda srušio je Rauma, a Gundogan je bio precizan iz kaznenog udarca. U prvom dijelu Njemačka je imala čak 82 posto posjeda lopte i ništa nije ukazivalo na preokret u drugom dijelu.

U 60. minuti Gundogan pogađa vratnicu, a u 70. minuti japanski vratar Gonda iskupio se za napravljeni penal jer je u samo 20 sekundi bravurozno zaustavio čak tri opasna udarca njemačkih napadača.

Na drugoj strani u velikoj šansi je Ito, ali i njemački vratar Neuer je fenomenalno obranio, da bi kod odbijene lopte Sakai umjesto u prazan gol, poslao loptu daleko, daleko iznad vrata.

No, tada se Japancima upornost isplatila u 75. minuti. Nakon duge akcije uslijedio je ubačaj Ita s lijeve strane, Neuer je kratko odbio, a odbijanac u mrežu posprema veznjak Freiburga Ritsu Doan.

U 83. minuti napadač Bochuma Asano izdržava nalete Rauma, prodire po desnoj strani i skoro iz mrtvog kuta šalje loptu pod gredu za još jednu veliku senzaciju.

U ovoj skupini još igraju Španjolska - Kostarika, a u 2. kolu igraju Njemačka i Španjolska, pa Elfu prijeti opasnost da drugo prvenstvo zaredom ispadnu u skupini.

Inače, dvoboj je imao i političku uvertiru. Njemački nogometaši stavili su ruke na usta tijekom momčadske fotografije uoči utakmice protiv Japana, odgovorivši tako na FIFA-ine prijetnje sankcijama zbog trake "OneLove". Svi njemački igrači sudjelovali su u gesti pred desecima fotografa na terenu uoči početka utakmice, nakon što je svjetska nogometna organizacija (FIFA) zaprijetila sankcijama sedam europskih momčadi ako budu nosile traku koja simbolizira različitost i toleranciju.

Tagovi: Japan, Ritsu Doan, Takuma Asano, Ilkay Gundogan
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE