GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jarni: Igrači će u Katar doći potpuno iscrpljeni

Jarni: Igrači će u Katar doći potpuno iscrpljeni
KATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2021 / 10:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija saznat će danas od 18 sati u Nyonu suparnike u Uefinoj Ligi nacija 2022/2023., trećemu izdanju natjecanja koje će sljedeće godine biti svojevrsno zagrijavanje za Svjetsko prvenstvo u Kataru, piše u četvrtak Večernji list.

Hrvatska (15. na Fifinoj ljestvici) u A ligi svrstana je u treću jakosnu skupinu zajedno s Engleskom (4.), Poljskom (27.) i Švicarskom (13.) što znači da s tim reprezentacijama ne može igrati. U prvoj jakosnoj skupini su branitelji naslova Francuska (3. po Fifi), Španjolska (7.) Italija (6.) i Belgija (1.), u drugoj Portugal (8.), Nizozemska (10.), Danska (9.) i Njemačka (11.), a u četvrtoj su selekcije pristigle iz B lige, Wales (19.), Češka (31.), Austrija (30.) i Mađarska (39.).

Prve četiri utakmice u skupini odigrat će se u najgoremu razdoblju za reprezentativce, na isteku iscrpljujuće klupske sezone od 2. do 14. lipnja iduće godine, dok će se preostale dvije odigrati između 22. i 27. rujna.

Hrvatsku prije Svjetskog prvenstva prvi put čeka niz od čak četiri utakmice s momčadima iz svjetskog vrha, plus još dvije sa suparnicima nešto slabijega rankinga, ali opet iznimno zahtjevne budući da će se u njima možda odlučivati o ostanku u elitnom rangu.

Bivši hrvatski reprezentativac Robert Jarni nije oduševljen izgledom nogometne 2022. godine. Tvrdi kako je raspored utakmica previše zgusnut i kako će zbog toga patiti i klubovi i reprezentacija."Za mene je ludost igrati toliki broj utakmica uoči Svjetskog prvenstva. Uefa i Fifa tu najmanje vode računa o igračima čiji će napori biti enormni", Kaže Jarni.

Slavni branič ističe kako će svi igrači do početka SP-a u Kataru biti premoreni. "Ovdje ne govorim samo o velikom broju jakih utakmica reprezentacije u lipnju i rujnu. U listopadu tih utakmica neće biti, ali će zato tada igrač biti izloženi naporima igranja na tri fronte u kubovima. Dakle ne samo mi nego i sve vrhunske reprezentacije moramo moliti Boga da nam taj suludi ritam igranja kroz cijelu godinu uoči SP-a ne donese neku ozljedu", kaže Jarni a prenosi Večernji list u četvrtak.

Tagovi: Robert Jarni, SP u Kataru
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE