GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jedan od najboljih boksača u povijesti Roberto Duran ima koronavirus

Jedan od najboljih boksača u povijesti Roberto Duran ima koronavirus
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2020 / 16:23
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Jedan od najboljih boksača svih vremena 69-godišnji Panamaac Roberto Duran, koji je za vrijeme karijere stekao nadimak "ruke od kamena", zaražen je koronavirusom, ali ima samo lakše simptome.

Njegov sin na Instagramu je objavio da je Roberto Duran hospitaliziran u bolnici u Panama Cityu iz preventivnih razloga, zbog njegove dobi i prijašnjih zdravstvenih problema s plućima. 

U karijeri koja je trajala od 1968. do 2001. godine bio je svjetski prvak u četiri kategorije - lakoj, velteru, polusrednjoj i srednjoj kategoriji. Odradio je 119 mečeva i upisao je 103 pobjede, od čega 70 nokautom.

Posljednji meč imao je u srpnju 2001. protiv Portorikanca Hectora Camacha u Denveru, a izgubio ga je sudačkom odlukom. Pet mjeseci kasnije u dobi od 50 godina objavio je završetak boksačke karijere.

I kao što je u teškoj kategoriji poznata trilogija Muhameda Alija i Joea Fraziera, gotovo jednak kultni status ima trilogija Roberta Durana i Amerikanca Sugar Ray Leonarda u velter i super-srednjoj kategoriji.

Prvi meč Durana i Leonarda održan je u lipnju 1980. u Montrealu za naslov svjetskog prvaka u velter kategoriji po WBC verziji, a slavio je Duran jednoglasnom odlukom sudaca.

Samo pet mjeseci kasnije uslijedio je uzvrat u New Orleansu, koji je okončan porazom Durana na bizaran način. Sugar Ray Leonard promijenio je taktiku, nije dopustio da ga Duran stisne uz konopce, već je stalno plesao oko panamskog boksača i povremeno ga pogađao preciznim direktima. Takav stil borbe toliko je iznervirao Durana da je pred kraj osme runde odlučio napustiti ring, rekavši da mu je dosta i da se više ne želi boriti s klaunom.

Posljednji dvoboj Durana i Leonarda dogodio se 1989. u Las Vegasu u super-srednjoj kategoriji, i opet je slavio američki boksač jednoglasnom sudačkom odlukom.

O Robertu Duranu i njegovom suparništvu sa Sugar Ray Leonardom 2016. objavljen je igrani film "Ruke od kamena" u kojem je Duranovog trenera Raya Arcela glumio legendarni Robert De Niro.

Tagovi: Roberto Duran, koronavirus, Robert De Niro, Hector Camacho, Sugar Ray Leonard
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE