GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jokić odveo Denver do četvrte uzastopne pobjede

Jokić odveo Denver do četvrte uzastopne pobjede
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2023 / 08:42
Autor: SEEbiz / index.hr
DENVER - Nikola Jokić odveo je Denver Nuggetse do nove pobjede, četvrte uzastopne i 46. u sezoni. Toronto Raptorsi ozbiljno su prijetili da pokvare domaći učinak Nuggetsa, koji su dobili 30 od 34 domaće utakmice, a sa Srbinom u postavi kod kuće nisu izgubili točno tri mjeseca.

U pobjedi 118:113 Jokić je postigao 17 poena, 13 skokova i devet asistencija pa je već sedmi put ove sezone ostao za jedan skok ili asistenciju kratak do triple-doublea. Raptorsi su igrali vrhunsku obranu na njemu i limitirali ga na samo osam šuteva iz igre, manje od svih ostalih igrača iz Denverove petorke.

"To je ljepota Nikoline igre. Bez obzira na to kako ga čuvate, on uvijek ima odgovor", zadovoljno je konstatirao trener Nuggetsa Michael Malone. I zaista, ovaj put Jokić je pobjedu donio obranom i inteligencijom.

Prvo je minutu i 15 sekundi prije kraja izbio loptu Fredu VanVleetu i iznudio prekršaj, nakon kojeg je slobodnim bacanjima doveo Denver u vodstvo, da bi u ključnim trenucima namjerno napravio prekršaj na Jakobu Pöltlu, očajnom izvođaču slobodnih bacanja, koji je promašio oba i potvrdio pobjedu Nuggetsa.

Najbolji strijelac Denvera bio je Jamal Murray s 24 poena, a više od Jokića zabili su i Michael Porter Jr. (20) i Aaron Gordon (19), dok je Raptorse predvodio Fred VanVleet s 21 poenom i 14 asistencija.

Boston Celticsi bez ozlijeđenog Jaysona Tatuma gostovali su u Clevelandu i doživjeli treći poraz u nizu, a drugi nakon produžetaka u dvije večeri. Cavsi su slavili 118:114 na krilima Donovana Mitchella, koji je zabio 40 poena uz 11 skokova, i Evana Mobleya (25 poena, 17 skokova).

Prvo ime Celticsa bio Jaylen Brown s 32 poena, 13 skokova i devet asistencija. Boston sada ima tri poraza više od Milwaukeeja i sve je dalje od prvog mjesta na Istoku, na kojem je proveo veći dio sezone.

Hrvatski košarkaši sinoć nisu igrali. Bojan Bogdanović propustio je utakmicu Detroita zbog problema s Ahilovom tetivom, zbog kojih nije igrao ni na dva od prethodna tri susreta. Pistonsi su kod kuće izgubili od Portlanda 110:104 i s 15-50 imaju najgori omjer u cijeloj ligi.

Rezultati:
Cleveland - Boston 118:114 (pr.)
Detroit - Portland 104:110
Indiana - Philadelphia 143:147
Miami - Atlanta 130:128
Denver - Toronto 118:113
Sacramento - New Orleans 123:108

Tagovi: Nikola Jokić, Denver Nuggets, Boston Celtics, Jayson Tatum
PROČITAJ I OVO
PSG u Napoliju pronašao čovjeka koji će odmijeniti Mbappea
TRANSFERI
PSG u Napoliju pronašao čovjeka koji će odmijeniti Mbappea
PARIZ - Nakon što je prije nepune dvije godine stigao podno Vezuva za "samo" 13,3 milijuna eura, Hviča Kvarachelia mogao bi do vrha napuniti klupsku blagajnu Napolija.
Dallas poražen, igrat će se peta utakmica konferencijskog finala NBA lige
NBA PLAYOFF
Dallas poražen, igrat će se peta utakmica konferencijskog finala NBA lige
MINNEAPOLIS - Košarkaši Minnesota Timberwolvesa pobijedili su Dallas Maverickse 105:100 u četvrtoj utakmici konferencijskog finala Zapada te tako izbjegli "metlu" i eliminaciju iz doigravanja NBA lige.
Zvonimir Boban ima novi angažman
ANGAŽMAN
Zvonimir Boban ima novi angažman
ZAGREB - Zvonimir Boban (55) bit će stručni komentator Sky Sporta u idućoj sezoni Lige prvaka, objavio je talijanski medij.
Šibenik predstavio idejni projekt novog stadiona
PROJEKTI
Šibenik predstavio idejni projekt novog stadiona
ŠIBENIK - Šibenik je danas predstavio "mega projekt", kako je nazvan u službenom pozivu, odnosno projekt i idejno rješenje izgradnje novog i modernog stadiona Šubićevac.
Radonjić ne igra za reprezentaciju dok je Piksi izbornik
ODLUKE
Radonjić ne igra za reprezentaciju dok je Piksi izbornik
BEOGRAD - Izbornik srpske nogometne reprezentacije Dragan Stojković Piksi danas bi trebao objaviti popis od 26 igrača na koje računa za Europsko prvenstvo, a kako prenose beogradski mediji, Nemanja Radonjić neće biti na popisu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE