GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jokić protiv Lakersa odigrao čudesnu utakmicu

Jokić protiv Lakersa odigrao čudesnu utakmicu
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2023 / 08:31
Autor: SEEbiz / index.hr
DENVER - Nikola Jokić ostvario je novi triple-double, drugi uzastopni, 11. u sezoni i 87. u karijeri u pobjedi svojih Denver Nuggetsa nad LA Lakersima 122:109, ali ovaj je bio poseban, jedinstven u NBA povijesti.

Jokić je utakmicu završio bez promašaja i usput postavio osobni rekord sezone sa 16 asistencija. Na putu do 14 poena pogodio je svih pet šutova iz igre, među kojima i jednu tricu, kao i sva tri slobodna bacanja, a uhvatio je i 11 skokova te imao jednu blokadu, jednu ukradenu i četiri izgubljene lopte.

Time je dvostruki MVP postao prvi igrač u NBA povijesti koji je do triple-doublea došao bez promašaja, a u njega je ugradio 15 ili više asistencija. Među tim asistencijama opet je bilo dodavanja uzduž i poprijeko cijelog terena, bez gledanja, kroz protivničke igrače, ali najviše se istaknula ova kada je navukao cijelu obranu, a onda dodavanjem iz zgloba poslužio Aarona Gordona za zakucavanje.

Jamal Murray predvodio je Nuggetse s 34 poena, a prvi strijelac Lakersa, u odsustvu LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, bio je Russell Westbrook s 25 poena.

Jedanaestom domaćom pobjedom u nizu Nuggetsi su ostali na diobi prvog mjesta na Zapadu s Memphisom, koji je bez Jaa Moranta pobijedio San Antonio 121:113, dok je Lakersima prekinut niz od pet pobjeda kojim su došli nadomak 10. mjesta, odnosno posljednje pozicije za play-in.

Najbolju individualnu izvedbu večeri imao je Jalen Brunson, koji je zabio 44 poena za New York Knickse, među kojima i svih posljednjih 10 u zadnje dvije minute, ali Milwaukee je slavio u Madison Square Gardenu 111:107.

Tagovi: Nikola Jokić, Denver Nuggets, Jamal Murray, LA Lakers
PROČITAJ I OVO
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
REAKCIJE
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
ZAGREB - Nekadašnji Dinamov vratar Georg Koch otkrio je njemačkom Bildu da je teško bolestan.
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
NIZOZEMSKA
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
EINDHOVEN - PSV Eindhoven postao je nizozemski nogometni prvak po dvadeset i peti put i prvi put nakon šest godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE