GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jokićev rekord, sjajna utakmica Duranta

Jokićev rekord, sjajna utakmica Duranta
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2021 / 08:33
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Iako je na samo tri od dosadašnjih deset utakmica ostvario triple-double, Nikola Jokić je na trostruko-dvoznamenkastom prosjeku, a sinoć je bio nikad bliže dvoznamenkastom učinku u još jednoj statističkoj kategoriji.

U porazu Denver Nuggetsa od Brooklyna 122:116 srpski je centar uz 23 poena, 11 asistencija i osam skokova imao sedam osvojenih lopti, što mu je rekord karijere.

Postao je prvi centar nakon Hakeema Olajuwona 1990. godine s barem 20 poena i sedam osvojenih lopti na utakmici te prvi nakon Dreama 1994. s barem 20 poena, 10 asistencija i pet krađa.

Ujedno je postao i tek drugi igrač u povijesti, nakon Oscara Robertsona 1961., koji u prvih deset utakmica ima prosjeke veće od 20 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Međutim, ništa nije pomoglo protiv Netsa, koji su serijom 29:4 u drugom poluvremenu preuzeli kontrolu nad utakmicom, došli do šeste pobjede i nanijeli Denveru šesti poraz.

Kevin Durant zabio je 34 poena uz 13 asistencija i devet skokova te skočio tri pozicije na ljestvici strijelaca svih vremena NBA lige. Prije početka utakmice bio je 31., ali je preskočio Elgina Baylora, Dwyanea Wadea i Adriana Dantleyja i sad je 28. strijelac u NBA povijesti.

Tagovi: Nikola Jokić, Denver Nuggets, Kevin Durant, Brooklyn Nets
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE