GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Josip Sesar je novi izbornik reprezentacije Hrvatske

Josip Sesar je novi izbornik reprezentacije Hrvatske
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2023 / 09:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na jučerašnjoj popodnevnoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Sesar je imenovan za novog izbornika Muške seniorske reprezentacije Hrvatske.

Podsjetimo, u rujnu 2022. g. Aleksandar Petrović je preuzeo funkciju sportskog direktora HKS-a te je, istovremeno tražeći dugoročnije rješenje za poziciju izbornika hrvatske reprezentacije, imenovan za v.d. izbornika. Tijekom sljedećih mjeseci odradio je mnoge razgovore s potencijalnim kandidatima za izborničko mjesto te je nedavno Upravnom odboru uputio dva prijedloga: uz u konačnici izabranog Josipa Sesara, drugi kandidat bio je Dario Gjergja, međunarodno prepoznat trenerskim radom u Belgiji, kako klupskim, tako i zapaženim rezultatima belgijske reprezentacije.

Josip Sesar je u reprezentativnom pogonu “od malih nogu”. Još kao četrnaestogodišnjak iz rodnog Mostara dolazi u KK Zagreb gdje počinje profesionalnu karijeru, a 1996. godine s juniorskom reprezentacijom Hrvatske osvaja europsko zlato i biva proglašen MVP-jem prvenstva. 1999. godine prelazi u Cibonu koju danas vodi kao glavni trener. Već u svojoj prvoj igračkoj Ciboninoj sezoni postiže zapažene rezultate, a baš te 1999./2000. sezone Cibona je igrala i četvrtzavršnicu Eurolige. Za Mušku seniorsku reprezentaciju Sesar je zaigrao na Europskim prvenstvima 1997. i 2001. godine te na kvalifikacijama za EP 1999. godine.

Danas već davne 2016. imenovan je glavnim trenerom Muške U20 reprezentacije, a 2018. prvi put ulazi u seniorsku kao pomoćni trener Draženu Anzuloviću. U stožer se ponovno priključuje 2022. godine pod palicom v.d. izbornika i sportskog direktora Aleksandra Petrovića, a sada preuzima glavnu riječ u seniorskoj reprezentaciji. U svakom slučaju, očekuje ga vruće i neobično aktivno ljeto jer Hrvatska sudjeluje u dva službena natjecanja: najprije je na rasporedu posljednji krug pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo između 19. srpnja i 5. kolovoza te Olimpijski pretkvalifikacijski turnir od 12. do 20. kolovoza.

Tagovi: Josip Sesar, košarkaška reprezentacija Hrvatske, Aleksandar Petrović, Hrvatski košarkaški savez
PROČITAJ I OVO
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
NBA PLAYOFF
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
CLEVELAND - Košarkaši Cleveland Cavaliersa posljednji su sudionici drugog kruga ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici prvog kruga kao domaćini svladali Orlando Magic 106-94.
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
DOČEK
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
ZAGREB - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE