GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jovićević: Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova

Jovićević: Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova
NOVI TRENER DINAMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2020 / 13:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova, doista je neizmjerna radost koju osjećam, ali isto tako i velika odgovornost koju sa sobom nosi dužnost glavnog trenera, kazao je Igor Jovićević koji je od srijede i službeno novi trener Dinama.

Zbog epidemije koronavirusa Dinamo nije mogao obaviti i službenu inauguraciju novog trenera, pa nije bilo press konferencije na stadionu Maksimir. Sve je odradila press služba hrvatskog prvaka objavivši vijest na klupskoj stranici.

Jovićević će za kormilom "modrih" naslijediti Nenada Bjelicu s kojim je klub prošlog tjedna raskinuo ugovor.

"Čuli smo se i nakon njegova odlaska. Poštujem ga, naša je suradnja bila fenomenalna. Pratio sam svaku njegovu utakmicu, analizirao igru i to jednim dijelom prenašao na svoje igrače. Bili su nam parametar kako treba izgledati momčad. I moram reći da smo u tome i mi uspijevali," otkrio je novi Dinamov strateg.

Njegov najveći uspjeh u karijeri stiže svega deset dana nakon velikog gubitka, smrti oca Čede Jovićevića koji je preminuo u 68. godini.

"Emocije su pomiješane. Roditelji mi znače jako puno, gubitak tate ostavio je velikoga traga, moram se s time suočiti, sjećanje na njega nikad neće izblijediti. Ponosan sam na njega, na sve što je učinio u karijeri i na sve što je dao Dinamu u tih 10 godina. On je moj heroj, moj idol, uvijek mi je bio parametar kako se treba ponašati i koji su putevi uspjeha," kazao je.

Priznao je kako mu je preuzimanje trenerske klupe Dinama ostvarenje dječačkih snova.

"Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova, doista je neizmjerna radost koju osjećam, ali isto tako i velika odgovornost koju sa sobom nosi dužnost prvoga trenera. U mladim danima bio sam jedan od navijača sa sjeverne tribine. Prije svega sam Dinamov navijač. Dakle, prije nego što sam trener, ja sam navijač. Volim Dinamo od malena, cijeli život sam tu, tata me u ove prostorije doveo dok sam imao četiri godine. I želio sam biti trener Dinama, nije mi bilo važno kad. Samo da budem," dodao je nakon potpisa ugovora.

Otkrio je i kako će izgledati Dinamo pod njegovim vodstvom. Mlada momčad koju je do sada vodio dobila je nadimak "fakini".

"Ma, mogu biti i fakini, mangupi, frajeri... Bitno je da imamo stil, da budemo prepoznatljivi. Želim da igrači znaju da pred sobom imaju čovjeka, a ne samo trenera koji robuje taktici, da imaju iskrenog čovjeka koji ne krivuda, bitno je da imaju povjerenja u trenera. Ne treniram strogoću, to nije moj stil. Iako mi je momčad uvijek ispred pojedinca, ne smijemo zaboraviti da i svaki pojedinac ima svoj stav, svoja razmišljanja. Želim da u igri budemo prepoznatljivi, dominantni, da igramo na suparničkoj polovici, želim da smo agresivni kad izgubimo loptu, da se branimo imajući loptu... No, možeš kontrolirati igru i bez lopte, dati suparniku, recimo, 60 posto posjeda pa uz čvrsti, gusti blok svejedno možeš pobijediti," istaknuo je.

Dodao je kako je Dinamo podnio zahtjev Stožeru civilne zaštite za početrak treninga.

"Mi smo podnijeli zahtjev Stožeru civilne zaštite i zasad dobili negativan odgovor. Uostalom, svi moramo biti socijalno osjetljivi. Ljudi su zdravstveno ugroženi, mnogi ostaju i bez posla. Ponašat ćemo se u skladu s uputama Stožera civilne zaštite," naglasio je.

Jovićević je rođen u Zagrebu, a svojedobno je bio najbolji kadet Europe. Sa 17 godina, u ljeto 1991. godine, potpisao je ugovor s Real Madridom, ali je teška ozljeda križnih ligamenata zaustavila njegov igrački uspon. Nakon toga igrao je u Japanu, Brazilu, Francuskoj, Kini, Ukrajini te je završio igračku karijeru ponovno u Kini, s novom ozljedom koljena, u dobi od 32 godine.

Nakon umirovljenja počeo se je baviti trenerskim poslom. U lipnju 2014. godine postao je privremenim glavnim trenerom, a godinu dana kasnije i glavni trener u ukrajinskom Karpati Lavovu. U listopadu 2016. je preselio na klupu Celja, a 2017. se vratio u Maksimir.

Od ljeta 2017. godine vodio je drugu maksimirsku momčad kao i juniore u Uefinoj Ligi prvaka mladih, gdje je plave dvaput uzastopno doveo do četvrtfinala. Ovogodišnji četvrtfinalni dvoboj protiv Benfice odgođen je zbog pandemije, a u međuvremenu je Jovićević preselio u udarni sastav.

Treneru Jovićeviću suradnici će kao članovi stručnog stožera prve momčadi biti pomoćni treneri Damir Krznar i Alen Peternac, trener vratara Sandro Žufić, kondicijski treneri Ivan Štefanić i Stipe Marina, analitičar Vedran Attias te team manager Marko Kuže.

Tagovi: Igor Jovićević, Dinamo, Marko Kuže, Alen Peternac,
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE