GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JPMorgan napustio projekt Superlige

JPMorgan napustio projekt Superlige
SUPERLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2021 / 11:34
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Investicijska banka JP Morgan Chase & Co, jedna od najjačih financijskih institucija svijeta, povukla se iz projekta Superlige.

"Očito je da smo pogrešno procijenili situaciju", objasnili su iz bankarskog giganta koji je trebao biti glavni investitor ekspresno propale Superlige zašto se povlače iz projekta.

Prema pisanju New York Timesa, JP Morgan Chase & Co trebao je financirati projekt s 3.5 milijardi eura i to tako da svaki od klubova osnivača dobije 350 milijuna eura za ulazak u ligu. To je više nego četverostruko više nego što je osvajač Lige prvaka dobio 2020.

"Mogu potvrditi da ćemo financirati novo natjecanje, ali zasad ne možemo pružiti objašnjenje", rekao je prije tjedan dana AFP-u glasnogovornik američkog bankarskog mogula. Prema mnogim izvještajima stranih medija, klubovi su trebali dobiti obećana sredstva kad Superliga stvarno prevlada sve prepreke na putu do početka natjecanja.

U tom novom elitističkom i praktično zatvorenom natjecanju trebali su sudjelovati Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, Juventus, Milan i Inter.

Oni su bili pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu, kojim bi upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo u ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči premijerne sezone, iako nije navedeno iz kojih bi država bili.Liga je trebala počela u kolovozu, utakmice bi se igrale preko tjedna, a klubovi bi nastavili igrati domaća prvenstva.

Predsjednik Real Florentino Perez izabran je za predsjednika Superlige, a za dopredsjednika izabrani su Juventusov predsjednik Andrea Agnelli i Manchester Unitedov predsjednik Joel Glazer.

Međutim, žestoke reakcije navijača klubova-osnivača Superlige, vlada država, Uefe, Fife i javnosti općenito, za neko vrijeme su odgodile provedbu projekta koji bi uništio Ligu prvaka.

Zato je Uefa superligašima zaprijetila izbacivanjem iz nacionalnih prvenstava, a igračima tih klubova zabranom igranja za reprezentacije.

Tagovi: JPMorgan, Superliga, Andrea Agnelli, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City, Florentino Perez, Real Madrid
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE