GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jurica Golemac novi trener Cedevita Olimpije

Jurica Golemac novi trener Cedevita Olimpije
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2020 / 22:13
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Hrvatski košarkaši stručnjak Jurica Golemac (42) novi je trener Cedevita Olimpije naslijedivši tako Slavena Rimca koji je u ponedjeljak napustio kormilo ljubljanskog kluba.


Rimac je u ponedjeljak sporazumno raskinuo ugovor, a razlaz hrvatskog stručnjaka i slovenskog ABA ligaša došao je dan nakon neočekivanog domaćeg poraza u 17. kolu regionalne ABA lige od Koper Primorske.

Umjesto Rimca momčad Cedevita Olimpije preuzet će Jurica Golemac, njegov veliki prijatelj i bivši pomoćnik iz vremena kad su zajedno vodili Cibonu do trijumfa u ABA ligi.

"Osjećaji su pomiješani. Kao bivši igrač kluba uvijek sam želio postati glavni trener Cedevita Olimpije. Sigurno da ovo nije idealno vrijeme za to. Neočekivano sam zamijenio Rimaca. Ali potrebno je zasukati rukave i pokušati popraviti trenutno stanje. Sigurno to možemo učiniti jer je momčad dovoljno kvalitetna da igra puno bolje nego što je igrala do sada ", rekao je Golemac koji je sezonu počeo upravo na klupi kluba koji je srušio Rimca, a Koper je napustio u prosincu.

Golemac je trenersku karijeru započeo 2013. godine u Ciboni kao pomoćnik Rimaca. Potom je vodio Tajfun Šentjur, a iskustvo je stekao je i kao pomoćnik u reprezentaciji Gruzije. Prije tri godine je preuzeo Sixt Primorsku i na klupi koperskog kluba osvojio je naslov slovenskog prvaka (2019) i dva slovenska Kupa (2018, 2019).

"Nakon četiri uzastopna poraza na početku nove kalendarske godine uvidjeli smo da nam je potrebno osvježenje na mjestu glavnog trenera pa smo se odlučili za sporazumni raskid ugovora. Slavenu želimo sve najbolje u nastavku karijere, koja će zasigurno biti uspješna, jer se radi o velikom stručnjaku", izjavio je sportski direktor ljubljanskog kluba Sani Bečirović dodavši: "Oduševljeni smo što je Golemac odlučio prihvatiti izazov i vratiti se u Ljubljanu kao glavni trener. Njegova odluka dokazuje da je naš projekt na dobrom putu da opet podignemo košarku na višu razinu u Ljubljani."

Tagovi: Jurica Golemac, Cedevita Olimpija, Slaven Rimac
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE