GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Južnoafrički milijarder Motsepe izabran za novog šefa afričkog nogometa

Južnoafrički milijarder Motsepe izabran za novog šefa afričkog nogometa
NOGOMET I BIZNIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.03.2021 / 19:13
Autor: SEEbiz / H
CAPE TOWN - Južnoafrički milijarder Patrice Motsepe (59) izabran za novog predsjednika Afričke nogometne federacije (CAF) na kongresu u Rabatu.

Motsepe je izabran za novog šefa afričkog nogometa bez glasovanja, nakon što su se preostala tri kandidata povukla iz utrke. Prema dogovodu s vodstvom FIFA-e Motsepeovi protukandidati bi trebali postati dio zajedničke afričke nogometne vlade. Također, je dogovoreno da će sadašnja glavna tajnica FIFA-e Senegalka Fatma Samura postati glavna tajnica CAF-a.

"Sljedećih šest mjeseci postavit ćemo temelje kako bi afrički nogomet bio globalno uspješan i globalno konkurentan. Moramo CAF dovesti u znatno zdraviji financijski položaj," najavio je Motsepe koji će na predsjedničkom mjestu naslijediti Ahmada Ahmada, koji je izabran prije četiri godine, ali je suspendiran prošlog studenog zbog optužbi za korupciju.

Predsjednik krovne nogometne organizacije Gianni Infantino prisustvovao je kongresu, a Motsepe mu se zahvalio na "viziji i poticanju jedinstva".

Jedan od najbogatijih ljudi na kontinentu postao je osmi predsjednik u 64-godišnjoj povijesti upravljačkog tijela afričkog nogometa. Motsepe je prvi tamnoputi Afrikanac koji se našao na Forbesovoj listi milijardera i zet je južnoafričkog predjednka Cyrila Ramaphose.

Bogatstvo južnoafričkog rudarskog magnata prema navodima tog lista iznosi 2.9 milijardi dolara, a vlasnik je i lokalnog nogometnog kluba Mamelodi Sundowns.

Tagovi: Patrice Motsepe, Mamelodi Sundowns, Cyril Ramaphos, Afrička nogometna federacija
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE